Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
října

Signal - Prague light Festival

Fresh Films s.r.o.

zpět na výpis akcí
 
Tip

První festival světla v Praze. Téměř všechny projekce 19:30 až 23:30.

Začátek:17. 10. 13
Konec:20. 10. 13
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|design, vizuální umění

Z historického srdce města Prahy se na čtyři říjnové dny stane centrum nových technologií, úžasných nápadů a nespoutané kreativity.

Detailní program ZDE.

SIGNAL festival oživí známá i tajemná místa Prahy tvorbou předních českých a světových umělců z oblasti audiovizuálního umění.  Nabídne to nejlepší, co v tomto dynamicky se rozvíjejícím uměleckém oboru existuje.

Venkovní světelné instalace. Architektonické video-mappingy. To nejlepší ze světové i domácí umělecké scény. Workshopy. Noční plavby za světlem po Vltavě. Moderní audiovizuální umění. Tisíce lidí v ulicích Prahy po setmění. Úžasná podívaná v nevšední slavnostní mystické atmosféře.  Light art.

To vše čeká na ty, kteří se v období od 17. do 20. října vypraví do Prahy. Zažijí zde totiž na vlastní kůži a smysly první festival světla v České republice. Českou metropoli čeká největší festival ve veřejném prostoru, který představí Prahu jako místo, kde se díky moderním technologiím snoubí historický genius loci se současným uměním. Praha se tak stane vedle Barcelony či Lyonu dalším evropským centrem současného vrcholu audiovizuálního umění a zasáhne tak na čtyři dny chod centra města.  

Myšlenka takto rozsáhlého festivalu světla v prostředí centra Prahy vyvolala enormní zájem o tvorbu ve veřejném prostoru ze strany předních českých umělců. Díky tomu festival světla Signal k vytvoření speciálních uměleckých děl a instalací získal taková jména, jako jsou František Skála, Krištof Kintera, Rony Plesl, Milan Cais, Vladimir 518, Michal Cimala nebo například Jakub Nepraš, Prokop Bartoníček, VJ Kolouch a další. 

Festival nabídne pestrý doprovodný program pro laiky i odborníky a profesionály z oboru světelného designu a technologií. 

Více o programu zde

 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: