Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
listopadu

Jazz Dock v Divadle Archa uvádí John Scofield: Retur...

Jazz Dock

zpět na výpis akcí
 

groove - jazz - electronic music

Datum:12. 11. 13
Cena:490 Kč
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

  Projekt Überjam vznikl v roce 2002 a zahrnoval vlastně dvě řadová alba "Überjam" a "Up All Night" (2003), které velmi moderním způsobem propojovaly Scofieldovu jazzrockovou minulost (léta s Milesem Davisem) s novými možnostmi elektroniky a samplingu - vymoženostmi současné taneční hudby. Vznikla hudba velmi energická a hybná, ale s charakteristickou scofieldovskou melodikou, která byla také ovlivněna částečně orientální hudbou, popem, rockem i funkem. Obě alba měla obrovský úspěch a přitáhla k jazzu pozornost také mnoha mladých lidí, pro které klasický jazz již není tak přitažlivý, ale takováto fúze jim nabízí zajímavou alternativu. Základní sestava pro letošní turné zůstane stejná, jako byla před deseti lety, tedy vedle Scofielda Avi Bortnick (kytara, elektronika), a Andy Hess (baskytara), jen na koncertech i ve studiu místo bubeníka Adama Deitche zahraje Louis Cato, známý např. z formací Marcuse Millera.

Jelikož tentokrát by pro Return of Überjam omezená divácká kapacita Jazz Docku opravdu nestačila, domluvili jsme se s vedením Divadla Archa na tom, že koncert uvedeme právě v jejich prostorách. Velice nám záleží na tom, aby zvuková stránka koncertu byla na špičkové úrovni, stejně jako v Jazz Docku, a právě v tomto ohledu bylo Divadlo Archa jasnou volbou.

Divadlo Archa
Tel: 774058838
Na Poříčí 1047/26
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: