Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
dubna

Radek Pilař dětem - PRODLOUŽENO

GUD Galerie umění pro děti

zpět na výpis akcí
 

Interaktivní výstava pro děti.

Začátek:26. 04. 13
Konec:24. 11. 13
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: pro děti|Kultura

U nás v pražské Galerii umění pro děti GUD bude 26. dubna 2013 zahájena interaktivní výstava s názvem Radek Pilař dětem. Výstava je poctou velkému umělci, který nás před 20 lety bohužel opustil, ale který kromě vlastní umělecké tvorby věnoval značnou část svého nadání, umu a času dětem a jejich světu pohádek, představ a fantazie.

Je snad v České republice někdo, kdo by neznal znělku Večerníčka nebo obyvatele lesa Řáholce Rumcajce, Manku a Cipíska? Na výstavě však bude možné prohlédnout si a doslova „oživit“ i jiné krásné postavy Radka Pilaře.

„Naším cílem  je představit tvorbu Radka Pilaře hravou formou. Interaktivní podstata celé instalace se pokouší návštěvníky aktivně zapojit a nabízí jim možnost se kreativně realizovat přímo v prostorách galerie. Instalace v sobě spojuje jak moderní technologie (kinect, dotykové tablety, HD televizory), tak i mnohem jednodušší prvky jako je magnetická stěna, otočné ilustrace a jednoduché animace pomocí praxinoskopu. Na děti také čeká možnost skládat si vlastní obrazy ze sklíček přes zpětný projektor, atd. Práce pana Pilaře jsou vystaveny tak, aby děti nejen pobavily, ale zároveň inspirovaly, “ říká Václav Mlynář, autor výstavy.

„V dnešní době je slovo interaktivní velmi populární, táta se však o tento přesah svých expozic snažil již od sedmdesátých let, což bylo svým způsobem převratné. Z duše nenáviděl cedulky typu: Nesahat. Proto by byl určitě nadšen pojetím tohoto projektu, který spočívá právě v tom, že si děti mohou vše vyzkoušet a pohrát si,“ říká dcera Radka Pilaře Marina.

Děti čeká tajemná cesta lesem Řáholcem, kde na konci číhá překvapení v podobě interaktivní technologie Kinect, která snímačem rozhýbává postavičky. Dále i dětský odpočinkový koutek s pohádkami. Sami si mohou vyzkoušet princip animace pomocí praxinoskopu. Součástí výstavy je i venkovní dvorek galerie, kde za pěkného počasí mohou malovat křídami na stěny své vlastní umění nebo vymalovávat Pilařovy postavičky.

Vstupné 120 Kč (dospělí) / 80 Kč (děti).

GUD Galerie umění pr...
Tel: 732513559
Nám. Franze Kafky 24/3
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: