Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
července

Wynton Marsalis & Jazz at Lincoln Center Orchestra

Prague Proms

zpět na výpis akcí
 

Rodák z New Orleans, držitel Pulitzerovy ceny, vystoupí v Praze se svým bigbandem v rámci Prague Proms!

Datum:10. 07. 13
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

Dvaapadesátiletý rodák z New Orleans, jazzový trumpetista Wynton Marsalis, je zakladatelem a šéfem bigbandu Jazz at Lincoln Center Orchestra už čtvrt století. Dnes tento skvělý orchestr patří mezi nejlepší svého druhu na světě.

Za oratorium Blood on the Fields dostal Wynton Marsalis jako první jazzový skladatel v historii Pulitzerovu cenu (1998). Je také držitelem 9 cen Grammy a desítek dalších amerických i evropských ocenění.

Marsalis je autorem stovek skladeb jazzových, píše pro newyorské špičkové baletní soubory, vážnou hudbu pro soubory komorní a patří tak mezi nejúspěšnější a nejuznávanější hudebníky současného světa. V Praze účinkoval naposledy v roce 2000, kdy uvedl evropskou premiéru svého dalšího oratoria All Rise. Vystoupení Wyntona Marsalise a jeho Jazz at Lincoln Center Orchestra bude nesporně jazzovým vrcholem 9. ročníku Prague Proms.

Místo koncertu: Smetanova síň Obecního domu.

Vstupné 350 - 1 500 Kč.

Koncert proběhne jako součást festivalu Prague Proms - jeho kompletní program naleznete zde

 

 


 

Prague Proms
Tel: 267215576
Náměstí Republiky 5
Praha 1
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: