Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
dubna

Slavnost rozkvetlých stromů

Na Ovoce

zpět na výpis akcí
 

Během japonského svátku hanami se lidé baví pod rozkvetlými korunami. My bychom tento svátek plný radosti rádi přenesli k nám.

Datum:14. 04. 24
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 17:00
Kategorie: kultura| hudba, zábava|zábava - ostatní, gastro| čajovny, poznání| po praze, fauna a flora, workshopy

Svět tam venku se probudil, obalil do nádherných barev a rozvoněl... My se téhle kouzelné části roku nemůžeme nabažit a proto v nás vykvetlo přání, oslavit ji ve vaší společnosti. Na neděli 14. dubna jsme připravili SLAVNOST ROZKVETLÝCH STROMŮ, která se bude konat v malebném sadu HOUSLE v Lysolajích na Praze 6, čase od 14 –17 hodin!

Inspirovali jsme se japonským svátkem rozkvetlých třešní „hanami“, jehož podstata tkví ve společném zastavení pod stromy a vnímání jejich krásy. Lidé se potkávají v parcích, piknikují a pobývají s přáteli pod rozkvetlými korunami... My bychom rádi kousek této tradice přenesli i do našich zeměpisných šířek a společně s vámi vychutnali pomíjivou krásu a křehkost tohoto jedinečného místa.
________________________________________

PROGRAM SLAVNOSTI:
ˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉˉ
– Během celého odpoledne můžete popíjet lahodný ČAJ Z TŘEŠŇOVÝCH KVĚTŮ a FERMENTOVANÝ KVĚTOVÝ NÁPOJ, který tu pro vás bude připravený. Zájemci si ale také mohou nabrat kvalitní vodu ze zdejší studánky, šetrně nasbírat čerstvé květy nebo bylinky a vařit nápoje sami v naší improvizované „čajovně“. Dostanete také ochutnat DOBROTY S TŘEŠŃOVÝMI KVĚTY nebo SUŠENÝMI TŘEŠNĚMI.

– Básník, hudebník a znalec japonské kultury Luděk Čertík přednese v 15 hodin své BÁSNĚ a poté se sadem pod jeho rukama rozezní libozvučné FLÉTNY – indiánské, japonské, a další...

– V průběhu akce bude v sadu přítomen fotograf, který všem zájemcům pořídí PORTRÉT S ROZKVETLÝMI STROMY.

– Součástí akce bude i VÝTVARNÁ DÍLNA a intervence Lenky Kubelové, která vznikne speciálně pro tento čas a prostor. Společně přetavíme místní zdroje do výtvarného i chuťového zážitku.

– DĚTEM připravujeme výtvarný WORKSHOP, kde se po celé odpoledne budou skládat z papíru ORIGAMI TŘEŠŇOVÉ KVĚTY. Ty potom mohou děti snadno připevnit na klacíky a odnést si tak domů rozkvetlou větvičku, jako vzpomínku na krátké období květu ovocných stromů.

– Budou tu na vás čekat PIKNIKOVÉ DEKY, takže pokud budete chtít, doražte třeba s košíčkem něčeho dobrého. Fantazii se meze nekladou a uspořádání dek taky ne – budeme moc rádi, když se všichni seznámíme, rozdělíme, popovídáme a strávíme příjemné odpoledne na příjemném místě...

Celá akce je zdarma a je samozřejmě závislá na počasí (tak jako všechno, co děláme:)), ale pokud nebudou padat trakaře, tak my v Houslích budeme...

Na Ovoce
Tel:
Sad Housle, Podholí 5
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: