Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
října

Barvitius a perly Olšanských hřbitovů

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Vydejte se s námi na procházku Olšanskými hřbitovy, které patří mezi největší pohřebiště v Čechách.

Datum:01. 10. 23
Cena:300 Kč
Čas:14:00 - 15:30
Kategorie: poznání|po praze, památky, ostatní

Naši pozornost zaměříme zejména na architekta Antonína Viktora Barvitia, který je autorem největší samostatné hrobky v Praze, určené pro rodinu stavebních podnikatelů Vojtěcha Lanny ml.Jana Schebka. Nemineme ani hrob, který si navrhl sám Barvitius jako místo svého posledního odpočinku. Věnovat se budeme také tvorbě slavných architektů – prohlédneme si například funerální díla Jana Kotěry, Josefa Zítka, Jana Zeyera či Josefa Gočára. V rámci procházky budete mít také jedinečnou příležitost prozkoumat komplex hrobek čtyř rodů – Veselých, Eissner von und zu Eissenstein, Zelinkových a Schubert von Soldern. Kaplové hrobky, jejichž autorem je s největší pravděpodobností František Zelinka, pocházejí z 19. století a díky restaurátorské opravě jsou k vidění v celé své kráse, včetně interiérů.

  • Místo setkání je v parčíku u kaple svatého Rocha (barokní stavba Jeana Baptisty Matheye na elipsovitém půdorysu) nedaleko spodní branky do Olšanských hřbitovů (od Olšanského náměstí a z Jičínské ulice).

  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.

  • Lektorkou komentované procházky je Alena Lehnerová.

  • Předpokládaná délka akce je cca 90 minut.

Open House Praha
Tel:
sraz u u kaple svatého Rocha
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: