Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
července

Francouzský trh

Trojský zámek

zpět na výpis akcí
 
Tip

Francouzský trh nabídne vynikající víno a pochoutky ze země galského kohouta. Návštěvníky čeká i program pro děti a řada hudebních vystoupení.

Začátek:13. 07. 23
Konec:16. 07. 23
Čas:11:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba zábava| zábava - ostatní, gastro| farmářské trhy, gastro prodejny, občerstvení, restaurace,

Letos již 16. ročník Francouzského trhu, který nabídne vynikající víno a pochoutky ze země galského kohouta, se bude konat od čtvrtka 13. července do neděle 16. července 2023. Stejně jako každý rok budou mít návštěvníci možnost ochutnat vybrané francouzské speciality a užít si nezapomenutelnou atmosféru trhů, letos ovšem ve zcela nové atraktivní lokalitě Trojského zámku. Kromě dobrot čeká návštěvníky i zábavní program pro děti a řada hudebních vystoupení.

Celkově se představí 39 vystavovatelů a výrobců francouzských krajových specialit, a to každý den od 11:00 do 22:00 (o víkendu od 10:00). Návštěvníci se mohou těšit na tradiční lahůdky jakou jsou ústřice, šneci z Bourgogne, žabí stehýnka, výběr regionálních sýrů, šunek a sušených klobás, kachních delikates, jako je foie gras, nebudou však chybět ani oblíbené francouzské slané koláče a jemné pečivo. Širokou nabídku bílých, růžových, červených a šumivých vín z tradičních odrůd pěstovaných v nejznámějších vinařských oblastech jako je Alsasko, Burgundsko, Bordeaux či Champagne a Loira, doplní i vína z méně známých autochtonních odrůd a nově také francouzská piva z minipivovarů.

Trhy ale nejsou pouze o dobrém jídle a pití. Dokonale uvolněnou atmosféru dokreslí i hudební doprovod a bohatý program pro děti. Představí se oblíbená česká zpěvačka Radka Fišarová, která svým hvězdným vystoupením odstartuje celou akci. Po dobu konání trhu se představí i další hudebníci, kteří Troju zaplaví francouzskými hudebními rytmy a melodiemi.

Slavnostní otevření trhu se uskuteční ve čtvrtek 13.července v 11 hodin za přítomnosti J.E. Alexise Dutertre, velvyslance Francie v České republice.

Trojský zámek
Tel: 227195134
U trojského zámku 1/4
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: