Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
června

Divoký kosatec

JEDL

zpět na výpis akcí
 

Autorský text v podání studia JEDL zobrazuje svět vytvořený na základě básnické sbírky Divoký kosatec nobelistky Louise Glückové.

Začátek:30. 06. 23
Konec:01. 07. 23
Cena:od 150 Kč
Čas:21:00 - 22:30
Kategorie: kultura|divadla

JEDL dílna uvádí novou site-specific inscenaci, vytvořenou na míru prostorům poutního areálu na Bílé Hoře. Autorský text zobrazuje svět vytvořený na základě básnické sbírky Divoký kosatec nobelistky Louise Glückové.

Muž a žena se ocitají v Zahradě, ve “skleníku světa”, na “místě trochu jiném než nebe”. Koloběh věčného umírání a věčné obnovy je nutí ponořit se do vlastních vzpomínek... Možná, že až všechny vzpomínky postupně opadají, dojdou oba oné prázdnoty, do níž se vlévá úplně všechno. Všechno je změna a všechno spolu souvisí. A také se všechno vrací, ale to, co se vrací, není to, co odešlo...

Hlavním tématem je tajemný život zahrady, ale i život člověka, koloběh roku, příběh lidstva od stvoření po apokalypsu. Zahrada zde existuje jako Boží alchymistická dílna, Boží perspektiva se střídá s tou lidskou, “makro” pohled s “mikro” pohledem, mytologie s událostmi všedního dne.

Inscenace také tematizuje střet cílevědomého lineárního uvažování muže s cyklickým světem ženy. Cyklus zahrady, cyklus roku, cyklus dne. Od rána do večera, od narození ke smrti, od konfliktu ke smíření.

Představení proběhnou v pátek 30.6. a v sobotu 1.7. od 21:00

JEDL
Tel:
Karlovarská 3/6
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: