Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
června

Velká výstava bezobratlých 2023

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

zpět na výpis akcí
 

Oslavte pestrost naší přírody a prozkoumejte zblízka fascinující svět bezobratlých živočichů.

Začátek:02. 06. 23
Konec:11. 06. 23
Cena:od 50 Kč
Čas:08:30 - 18:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

Velká výstava bezobratlých, je ve své prezenční formě krátkodobou, propagačně-vzdělávací akcí, která byla již 3x úspěšně realizována organizačním týmem pracovníků a studentů PřF UK ve spolupráci s přírodovědeckým oddělením Národního Muzea a pod záštitou České entomologické společnosti. Výstava si klade za cíl přiblížit návštěvníkům vybrané druhy bezobratlých živočichů České republiky doplněné o význačné druhy Evropské fauny i o zajímavé exotické zástupce. Výstava prezentuje objekty, které jsou převážně demonstrovány v průběhu terénních exkurzí PřF UK, koná se v průběhu první dekády v červnu, doba trvání pro veřejnost je 10 dní.

Výstava zahrnuje tři stěžejní okruhy objektů: fotografické panely s obrázky bezobratlých, pobytové stopy a trvalé preparáty (požerky, hálky, hnízda, sušené exempláře) a především expozice velkého počtu živých objektů (v minulém ročníku jsme prezentovali přibližně 300 druhů živých bezobratlých). Právě expozice živých objektů činí z této výstavy ojedinělou událost, neboť většina návštěvníků neměla a nemá dosud možnost se s danými živočichy osobně setkat, ať již z důvodu jejich vzácnosti, či skrytého způsobu života. V průběhu výstavy jsou návštěvníkům kromě informačních materiálů k dispozici i lektoři z řad studentů, kteří podávají odborný výklad a zodpovídají dotazy návštěvníků.

Botanická zahrada Př...
Tel: 221951879
Na Slupi 16
Praha 2, 128 01
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: