Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
února

Hostina pro Jestřába

Divadlo Orfeus

zpět na výpis akcí
 

Žerete skauty, nebo se vám zajídají? Zveme Vás na hostinu.

Datum:28. 02. 23
Cena:170 Kč
Čas:19:00 - 20:00
Kategorie: kultura|divadla

„Nelíbí se mně dnes úklid toren, je zde pěkný „bíbab“, a to bohužel i u Modré, která jindy tak hezky soutěží o čestný odznak Za vzorný úklid.“

Rozumíš mi, Jestřábe? A kdo rozuměl Tobě, Jestřábe?

Žerete skauty, nebo se vám zajídají? Zveme Vás na hostinu. Menu bude pestré: pomalu pečený jestřáb ve vlastní šťávě, pikantní dlouho tažený vývar ze skautského pokrytectví, v ohni a popelu ohřívané časové konzervy nebo lehce přidušené ideály věčného mládí.

Mnohovrstevnatá hra z pera umělce S.d.Ch. je drzým políčkem do na první pohled ušlechtilé tváře českého skautingu a jeho ikoně, Jaroslavu Foglarovi.

Autor zde strhává na první pohled příznivou masku skautingu jako ušlechtilého hnutí a rozbíjí ikonický kult jeho přední osobnosti, Jaroslava Foglara, způsobem drsným, možná vůči hledačům Stínadel krutým, někdy ostře satirickým, ale rozhodně nebulvárním, hlubokým, jdoucím pod povrch až k samotným základům, na nichž stojí.

Příběh o konformismu, přetvářce, ideovém vyprázdnění a neschopnosti konečně dospět. A co kdyby někdo ve Vás za Vašimi zády přeci jen dospět chtěl?

Divadlo Orfeus
Tel: 604 909 517
Plzeňská 76
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: