Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
března

Horním Novým Městem ve stopách Sedmikostelí

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Učarovala vám tajuplná tvář staré Prahy, kterou tak barvitým způsobem nastínil svým čtenářům spisovatel Miloš Urban v románu Sedmikostelí?

Datum:11. 03. 23
Cena:300 Kč
Čas:10:00 - 11:30
Kategorie: poznání|po praze

 Se zapálenou milovnicí literatury a průvodkyní Dagmar Winklerovou se můžete vydat na procházku místy, která svým geniem loci inspirovala mystický příběh o tajném bratrstvu a jeho svérázném poslání. Projdeme se uličkami např. okolo Kateřinek, někdejšího Ústavu pro choromyslné nebo třeba kolem kliniky u Apolináře. Zastavíme se u kostelů, které nebyly jen románovými kulisami, ale hrály v něm hlavní roli. Pokusíme se společně rozplést hranice mezi literární fabulací a skutečností. V závěru procházky vystoupáme vzhůru ke Karlovu a pokocháme se nádherným výhledem na Prahu z barokního bastionu hradeb Nového Města, oděného v moderní architektonický háv.

foto: Tomáš Sysel

Praktické informace:
Místo setkání je před kostelem svatého Štěpána (ve Štěpánské ulici na Novém Městě). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.

Lektorkou komentované vycházky je Dagmar Winklerová.
Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
Na vybraných akcích pořizujeme fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace.

Open House Praha
Tel:
Štěpánská
Praha 1, 160 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: