Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
května

My Leonard Cohen

Kongresové centrum

zpět na výpis akcí
 

Hallelujah! Cohenova tvorba opět rozezní Česko. Show My Leonard Cohen připomene nejslavnější skladby známého hudebníka.

Datum:12. 05. 23
Cena:od 990 Kč
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Kanadský hudebník Leonard Cohen navštívil Prahu celkem třikrát, naposledy v roce 2013. Letos, přesně deset let od jeho fenomenálního úspěchu, se do Česka vrací jeho písně v podání show My Leonard Cohen. Zpěvák a klavírista Stewart D’Arrietta, který se svou kapelou vzdává poctu bluesové ikoně, vystoupí u nás vůbec poprvé. A to hned třikrát: 12. května 2023 v pražském Kongresovém centru, 13. května 2023 v brněnském Sono Centru a 14. května 2023 v ostravském Gongu.

Leonard Cohen, nezřídka přezdívaný kanadský Bob Dylan, začínal jako básník a spisovatel. Teprve v 60. letech 20. století se rozhodl věnovat hudbě. Proslavil se hned prvním albem Songs of Leonard Cohen, které obsahuje i jeden z jeho největších hitů, píseň Suzanne. Od té doby vydal dalších 15 desek a koncertoval po celém světě včetně Česka. Při jeho posledním pražském koncertě v roce 2013 fanoušci zaplnili vysočanskou O2 arenu. 

„Snad nejznámější písní Leonarda Cohena je uhrančivé Hallelujah z roku 1984. Do dnešních dní tuto skladbu převzalo přes 300 umělců, nejvíce ji ale proslavil snímek Shrek. Nejen tento, ale i řadu dalších největších Cohenových hitů mají jeho fanoušci letos možnost slyšet naživo díky show My Leonard Cohen,“ uvádí Květa Havelková ze společnosti JVS Group, pořadatele akce.

Energická show

Zpěvák a klavírista Stewart D’Arrietta má za sebou dlouhou kariéru interpreta, skladatele a hudebního režiséra. Nyní svůj život zasvětil tvorbě Leonarda Cohena, které svými vystoupeními skládá poctu. D’Arrietta doprovází živá kapela složená z vynikajících mezinárodních hudebníků. 

Po vyprodaných koncertních sálech v Sydney a Edinburghu míří show My Leonard Cohen do Prahy, Brna a Ostravy. Čeští diváci tak na vlastní kůži poznají strhující energii, muzikálnost a bavičský talent Stewarta D’Arrietta, který ocenili například i kritici z Daily Telegraph. Nápadité klavírní aranže a D’Arriettovy výrazné vokály vytahují z písní bluesové ikony to nejlepší a dodávají jim nový náboj. 

Na koncertech zazní největší hity Cohenovy kariéry jako Suzanne, Hallelujah či I’m Your Man a plno dalších. Česká zastávka v rámci evropské tour My Leonard Cohen proběhne 12., 13. a 14. května 2023 v Praze (Kongresové centrum), Brně (Sono Centrum) a Ostravě (Gong).

Kongresové centrum
Tel: 261171111
5. května 65
Praha 4, 14000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: