Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
ledna

International Festival Ballet

Kongresové centrum

zpět na výpis akcí
 

Největší ”Labutí jezero” na světě za doprovodu symfonického orchestru.

Datum:14. 01. 23
Cena:od 690 Kč
Čas:15:00 - 21:00
Kategorie: kultura|ostatní

Baletní soubor INTERNATIONAL FESTIVAL BALLET uvádí největší "Labutíjezero" na světě v Praze a Ostravě, v doprovodu orchestru

Až budou letos v létě představeny obecenstvu nové programy Labutíjezero, Louskáček, dostane St. Petersburg Festival Ballet nový název.

Šokovaný a zasažený nelidskou agresivitou ruské války proti Ukrajině, změní slavný baletní soubor svůj název na International Festival Ballet.

International Festival Ballet

Touto změnou umělci vyjadřují svůj neochvějně jasný postoj. Festival Ballet je mezinárodní baletní soubor, který má nadnárodní podstatu a vyjadřuje ta kporozumění a soužití v poezii i umění, hudby a tance. Od začátku války umělci vyjadřovali svůj postoj protiruské agresi četnými protestními akcemi před každým svým vystoupením. Proto je nyní ohrožuje samo Rusko. Soubor, jehož součástí je ivelké množství ukrajinských tanečníků, vnímá sám sebe přirozeně jako balet míru a soudržnosti mezi všemi lidmi.

Umělecky balet představuje ruskou školu klasického baletu v její nejčistš ípodobě. Přísná elegance v kombinaci s moderním ivlivy a vlivy 21. století, to je především prvotřídní tanečnívýkon – to vše v kombinaci s nádhernými kostýmy a monumentálními výpravami.

Baletní představení “Labutí jezero” (Balet o dvou dějstvích na hudbu P. I. Čajkovského) za doprovodu orchestru 

Nesmrtelná baletní klasika Petra I. Čajkovského je známá po celémsvětě a nepřestává okouzlovat lidi všech věkových kategorií. Každý zná romantický příběh „Labutíjezero“, ve kterém vystupují bílá a černá labuť a který se stal se synonymem elegance klasického baletu nanejvyšš íúrovni.

Jedinečnost představení bude letos spočívat v tom, že soubor v Praze a Ostravě předvede nejvelkolepější Labutí jezero na světě.

48 labutích baletek je svým způsobem rekord. Nikdy předtím se v České republice neocitlo současně na scéně tolik baletek. Obvyklý počet bílých labutí v představení „Labutí jezero“ bývá 16-24.

Představení bude taktéž doprovázet Festival Orchestra.

Nemá smysl znovu opakovat obsah příběhů těchto nesmrtelných uměleckých děl, stačí říci, že diváci, kteří přijdou na tato představení, se na krátkou dobu ponoří do světa romantiky a krásy, ale také získají spoustu dojmů poté, co proniknou do feérií lásky a smrti, věrnosti a zrady, smíchu a slz, strachu i odvahy, do všeho toho, co souvisí se světovou kulturou, se světovým dědictvím a s mistrovskými uměleckými díly z celého světa.

Vynikající hereckýsoubor, ztělesňující vše to, čemu se říká “škola klasického baletu“ – tedy přísně klasickou eleganci, svěží dech jednadvacátého století, dokonalou techniku provedení a neomezenou šíři ruské duše v kombinaci s v pravdě královskou nádherou kostýmů a dekorací.

V současné době jsou umělci ze INTERNATIONAL FESTIVAL BALLET často kandidáti i držiteléd ivadeln íceny „Zlatá maska“, vítězové ruských a mezinárodních soutěží i držitelé prestižních ocenění a vyznamenání.

Soubor s velkým úspěchem hostoval v USA, v Itálii, v Německu, ve Francii, v Holandsku, v Belgii, ve Finsku, v Portugalsku, v Číně, v Brazílii, v Mexiku a v dalších zemích.

Kongresové centrum
Tel: 261171111
5. května 65
Praha 4
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: