Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
března

Velký strahovský stadion – ze západní tribuny

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Místo, kde probíhaly sokolské slety, spartakiády, hráli Rolling Stones nebo sloužil mši sám papež.

Datum:05. 03. 23
Cena:220 Kč
Čas:10:00 - 12:00
Kategorie: poznání|po praze

Velký strahovský stadion je nejen otevřenou kronikou dějin 20. století, ale i vývoje stavebních stylů a technologií. Jaký je příběh jednoho z největších stadionů světa? Speciální bezbariérová komentovaná prohlídka představí stadion z horní části západní tribuny, která byla určena pouze pro honorace.

Funkcionalistickou tribunu i s prezidentským salonkem stihl ještě těsně před svou smrtí v roce 1932 dokončit původní architekt návrhu Alois Dryák. Poskytuje jeden z nejkrásnějších pohledů na stadion, i do míst, kde kdysi stávala vstupní Brána borců. Přijďte nahlédnout do útrob jedinečného a zčásti chátrajícího kolosu, který dodnes zůstává v živých vzpomínkách mnohých. Dozvíte se více o historii i architektuře památkově chráněné stavby, jejíž osud je vzhledem k možnostem využití stále otevřený.

Prohlídka je určena prioritně pro osoby s omezenou pohyblivostí (seniory, návštěvníky o berlích, s chodítkem, na vozíku apod.) a jejich doprovod, kteří nezvládnou absolvovat prohlídku Velký strahovský stadion – z tribuny na tribunu.

Praktické informace:
Místo srazu s průvodcem je nad vrátnicí Velkého strahovského stadionu – v prvním patře u bufetu. Od vrátnice je možno využít výtah. Prosíme o dodržení času začátku prohlídky. Telefonický kontakt na průvodce bude pro případ „nouze” uveden na vstupence.
Lektorem komentované prohlídky je Michal Šedivý.
Každý účastník (tedy i doprovod) si musí zakoupit vstupenku. Nejen na tribuně je možnost využít míst k sezení.

Vjezd autem na parkoviště před vrátnici je možný, parkování není zpoplatněno. (Vrátnice se nachází pod spojovacím můstkem na adrese Zátopkova 100/2, Praha 6). Po příjezdu k místu autobusem je nutné počítat s tím, že část stadionu je nutné obejít (u místa vstupu na stadion autobusová zastávka neexistuje).

Předpokládaná délka akce je cca 45 minut.

Doporučujeme na prohlídku teplé oblečení, samotná akce probíhá v exteriéru se zastřešením. V zimě se bude hodit vzít si s sebou podsedák a v případě uzavřeného místního bufetu i nějaký horký nápoj (v termohrnku).

Bufet je otevřen v pracovní dny (9.00–17.00 hod.) s možností využití oběda (11.00–14.00 hod.). V sobotu je bufet otevřen sporadicky. O svátcích je zavřeno.

Ve vybraných prostorách je třeba se chovat s ohledem na stav objektu obezřetně a následovat pokynů průvodce. Vstup na stadion je na vlastní nebezpečí. Doporučujeme vhodnou, nejlépe turistickou obuv.

Platí přísný zákaz vstupu se zvířaty.

Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
V případě nízkého zájmu si pořadatel vyhrazuje právo zrušit procházku, a to nejpozději do 48 hodin před začátkem akce. Kupující budou kontaktováni a informace bude zároveň zveřejněna na webových stránkách pořadatele.

Na vybraných akcích organizátor pořizuje fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. 

Open House Praha
Tel:
Zátopkova 100/2
Praha 6
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: