Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
listopadu

Kampa známá i neznámá - procházka

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Kampa je v našich myslích často spojena s chobotničkami plavajícími Čertovkou či s koncem vodníků v Čechách. Poznejte ji na naší procházce.

Datum:06. 11. 22
Cena:260 Kč
Čas:16:00 - 17:30
Kategorie: poznání|po praze, památky, ostatní

Po staletí byla místem konání vyhlášených hrnčířských trhů a patří i mezi přední lákadla turistů. Především je ale zeleným ostrovem, který dnes nabízí prostor pro relaxaci a spočinutí v samotném jádru staré Prahy. Zrcadlí přitom pestrost života; nalezneme zde nejen domy měšťanské, ale i sídla ambasád, jediný vodní palác v Praze, vily umělců, mlýny, ale také domovy těch, kteří měli hluboko do kapsy a jejichž jména velká historie většinou povzneseně ignorovala.

Ignorovány byly naštěstí i plány, které ve 20. století zamýšlely Kampu zničit, a tak se nám zachovala ve své prosté kráse, kterou je ale třeba stále bránit. Procházka začne u Hergetovy cihelny, projedeme se celou Kampou až k Jechentalovým činžovním domům u mostu Legií a budeme se přitom zastavovat u významných míst a objektů a připomeneme osudy nejen domů, ale i jejich obyvatel.

Open House Praha
Tel:
Sraz Hergetova cihelna
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: