Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
září

Dny evropského dědictví 2022

Novoměstská radnice

zpět na výpis akcí
 

Během Dnů evropského dědictví (EHD) se veřejnosti otevřou nejzajímavější památky, budovy a objekty.

Začátek:10. 09. 22
Konec:18. 09. 22
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|ostatní, poznání| po praze, památky, ostatní

Novoměstská radnice se EHD zúčastní pravidelně a letos tomu nebude jinak.

Téma letošního ročníku: Sustainable Heritage - Udržitelné památky

Historie Novoměstské radnice začala v roce 1348 po založení Nového Města pražského Karlem IV. a základy této pražské národní kulturní památky letos tedy oslavují 670 let. Patří k nejvýznamnějším gotickým stavbám v okolí a vstupní sloupová síň s klenbou Mázhaus patří k největším dochovaným nesakrálním prostorám vrcholné gotiky v Čechách. V dějinách města se radnice stala svědkem mnoha událostí, které zde zůstanou navždy otištěná. Odehrála se zde první i druhá pražská defenestrace, došlo tu k dramatickému požáru, bývala sídlem trestního a zemského soudu s vězením, na jejím nádvoří se konaly popravy. Je spojena se jménem Jana Sladkého - Koziny, legendárního loupežníka Václava Babinského, Aloise Rašína či Milady Horákové. V současné době slouží Novoměstská radnice jako multifunkční kulturní zařízení pořádající výstavy, koncerty, festivaly a další kulturní a společenské akce.

Novoměstská radnice
Tel: 224 947 190
Karlovo náměstí 1/23
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: