Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
září

Pevnost Vyšehrad

NKP Vyšehrad

zpět na výpis akcí
 

Den plný zážitků pro celou rodinu, při kterém vyšehradské parky, hradby, podzemí, brány i další prostory ožijí různými historickými epochami.

Datum:10. 09. 22
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: pro děti|Zábava, S tatínkem

Během této mimořádné akce bude zpřístupněn celý areál Národní kulturní památky Vyšehrad včetně podzemních prostor. Kolem hradeb bude rozptýleno pět stanovišť prezentujících jednotlivé historické epochy a stavební fáze Vyšehradu: výstavbu hradu Karlem IV. a husitské války, budování barokního opevnění, období panování Marie Terezie, napoleonské války i dobu 2. poloviny 19. století, kdy se čas Prahy coby pevnosti chýlil ke konci.

Dále bude pro návštěvníky připraven doprovodný program jako šermířská vystoupení, historické tržiště, vojenská kuchyně, výklad o historickém dělostřelectvu, vojenská stráž v branách pevnosti a mnoho dalšího.

Kdo si koupí celodenní vstupenku, bude si navíc moci poprvé během jediného dne projít všechny čtyři úseky vyšehradských kasemat a navštívit i další běžně nepřístupné prostory jako interiér Táborské brány, příkopy, dělostřelecký redan nad Vltavou i nejstarší dosud stojící latrínu v Praze a také stálou expozici Historické podoby Vyšehradu v Gotickém sklepě.

Vyšehrad - národní k...
Tel: 241 410 348
V Pevnosti 159/5b
Praha 2, 12800
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: