Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
července

Brambory a saláty

Restaurace Brambory

zpět na výpis akcí
 
Tip

Bramborový salát má mnoho podob a byla by škoda zůstat jen u české klasiky. Brambory připravily akci s variací čtyř salátů z celého světa.

Začátek:21. 07. 22
Konec:31. 07. 22
Čas:11:00 - 23:00
Kategorie: gastro|občerstvení, restaurace

V restauraci Brambory na Pankráci ve dnech od 21. do 31. července připravili akci, kdy představí variaci čtyř salátů z celého světa, na jejichž podobě se podíleli šéfkuchař Brambor Lukáš Soukup s Jiřím Štiftem z restaurace Sia. Každému ze salátů bude dominovat jedna konkrétní odrůda brambor. „Chtěli jsme přinést co nejrozmanitější chuťový zážitek, a proto jsme zvolili čtyři země, které si jsou chuťově docela vzdálené,“ osvětluje výběr jednotlivých kuchyní Jiří Štift. V Bramborách tak budete moci vyzkoušet saláty z Francie, Mexika, Japonska i arabských zemí.

Saláty napříč kontinenty
Toužíte zjistit, jak chutná Francie? Pak musíte vyzkoušet slavný salát Nicoise s grilovaným tuňákem. „Důležitou složkou tohoto salátu jsou brambory, my jsme zvolili odrůdu Colomba, fazolky, olivy a vařené vejce. Salát se tradičně doplňuje o ančovičky nebo konzervovaného či grilovaného tuňáka,“ popisuje Jiří Štift lehký francouzský salát. 

Druhým salátem v pořadí je Wasabi bramborový salát s kuřecím katsu. „Nechali jsme se inspirovat japonskou kuchyní, a tak brambory Balleriny doplníme wasabi majonézou, okurkou, edamame, ředkvičkami a kuřecím prsem smaženým v panko strouhance,“ láká na japonskou variaci Jiří Štift. 

Pro arabský svět je typický hummus, který tak nesmí chybět ani ve výběru Jiřího Štifta a Lukáše Soukupa. Jako třetí salát v menu najdete smažené bramborové kofty z odrůdy Sokrates s květákem a hráškem, cizrnovým hummusem se salátem z pečené červené řepy a čočkovým chlebem pappadum. Čtvrtý salát vás přenese do Mexika. „Klasický mexický salát obsahuje trhané hovězí maso, avokádo, rajčata a koriandr. My jsme ho doplnili o brambory z odrůdy Agáta, které z něj udělají skvělý lehký oběd,“ zakončuje výčet salátů Jiří Štift.

Restaurace Brambory
Tel: 257960297
Na Pankráci 1724/129
Praha, 14000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: