Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
července

Výročí 665 let položení základního kamene Karlova mostu

Muzeum Karlova mostu

zpět na výpis akcí
 

9. července 2022 v 5:31 ráno si připomínáme magický okamžik položení základního kamene Karlova mostu v roce 1357.

Datum:09. 07. 22
Čas:05:00 - 10:00
Kategorie: poznání|muzea, po praze, ostatní

Oslavu zahájí průvod Karla IV. přes Karlův most. Středověká družina rytířů na koních doprovázejících císaře Karla IV. Bude doplněna o početné sbory dobových hudebníků a tanečníků.

Od časného rána budou vědci, zabývající se historií Prahy přibližovat Karlův most z hlediska tehdejších reálií a umělci podtrhnou atmosféru dobovými představeními.

Před Muzeem Karlova mostu, na původním terénu mostu Juditina z roku 1169 bude otevřena nová výstava „Praha Kamenná“ o opracování kamene ve 14. století. Návštěvníkům přiblíží původní nástroje a způsoby opracování kamenných bloků.

Zároveň budou v Muzeu Karlova mostu představeny veřejnosti ročníkové práce studentů Akademie výtvarných umění, které vytvořili na téma čtvrtý barokní anděl z Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Podoba tohoto anděla je zřejmá pouze z několika dobových grafik, a samotný anděl byl poničen při pruském obléháni Prahy 1757. Mariánský sloup byl vytvořen z žehrovického pískovce, stejného, jaký byl používán při stavbě Karlova mostu.

Tento den od pěti do deseti ráno bude pro návštěvníky Muzea otevřeno zdarma.

Muzeum Karlova mostu
Tel: 734 709 865
Křižovnické náměstí 191/3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: