Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
června

Tour de France: česká etapa

Kolo pro život

zpět na výpis akcí
 

Česká etapa Tour de France. Stejně jako Tour de France není jenom o závodění a závodnicích, nebude taková ani L'Etape Czech Republic.

Začátek:10. 06. 22
Konec:11. 06. 22
Čas:08:00 - 18:00
Kategorie: sport|běh a kolo

Každoročně se podél trasy slavného závodu sejde více než 15 milionů diváků a nadšených fanoušků. Abychom se naší předloze alespoň trochu přiblížili připravili jsme několik fanouškovských míst a aktivit.

Pokud jste milovníkem Tour de France, tak určitě nevynechejte návštěvu L'Etape vesničky na Strahově a užijte si kousek sladké Francie v Praze.

Kdo chce zažít vzrušení při průjezdu tisícihlavého pelotonu, měl by dorazit fandit na některý z fanpointů, jež vznikají ve spolupráci s obcemi po trase a našimi partnery.

L'Etape vesnička bude letos nabitá aktivitami a programem nejenom pro závodníky. Zvláštní důraz jsme kladli i na fanoušky a diváky. Pro veřejnost je vesnička otevřena v pátek 10. 6. odpoledne a v sobotu 11. 6. po celý den. Těšit se můžeš na aktivitami našlapané stánky partnerů, muzeum Tour de France, originální ředitelský Enyaq, besedy se slavnými závodníky, workshopy na zajímavá témata a především na vyladěný gastro koutek.

Co koutek, bude to pořádný GASTRO KOUT!

Oba dny budou ve vesničce fungovat tradiční francouzské trhy v čele s pekařstvím Paul a deseti stánky s těmi nejlepšími francouzskými víny, sýry, palačinkami, koláči, croissanty, quichi a šneky. Ano, i šneci budou! Dále vynikající káva (Café Reserva), skvělé pivo (Únětický pivovar) a grilované steaky a další pochoutky (Nejen bistro). 

Na pódiu se v rámci pátečního programu vystřídají hvězdy cyklistického a sportovního nebe Ján Svorada a Martina Sáblíková. Pátečním zlatým hřebem bude oslava narozenin vítěze Tour de France 2010 a největší hvězdy letošního ročníků Andyho Schlecka. Celým pátečním i sobotním programem bude provázet hlas Tour de France České Televize Tomáš Jílek. 

Sobotní program bude nabitý neméně. Zažít odjezd dvou tisícihlavých pelotonů je krásný zážitek, zrovna jako povzbuzování závodníků na posledních metrech před protnutím cílové čáry. Co víc? Oba tyto pocity můžete letos zažít i diváci od těch úplně nejmenších! A ani proto nemusí absolvovat trasu dlouhou 91 nebo 136 kilometrů. Aktivitu jsme nazvali VÍTĚZNÉ KOLEČKO a jejím cílem je zprostředkovat zejména dětem, ale i dospělým zážitek ze startu i dojezdu do cíle velkého závodu. Čas sice měřit nebudeme, ale stejná předstartovní hudba, stejný odpočet, oficiální zaváděcí ŠKODA ENYAQ, startovní a cílová brána, davy fanoušků se postarají o nezapomenutelný zážitek. 

Kolo pro život
Tel: +420 721 719 537
Stadion Strahov
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: