Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
května

Anthropoid - 80. výročí operace

Městská část Praha 8

zpět na výpis akcí
 

Oslavy 80. výročí Operace Anthropoid pro tento rok připravila MČ Praha 8 v rozsahu, který důstojně připomene tento mezník II. světové války.

Začátek:27. 05. 22
Konec:28. 05. 22
Čas:09:30 - 23:00
Kategorie: kultura|ostatní, poznání| ostatní

Jsme Češi!! Nikdy se nevzdáme, slyšíte? Nikdy!

Jistě víte, že právě území městské části Praha 8 se trvale zapsalo do našich dějin. Právě v Praze 8 dne 27. května 1942 v 10:35 hod. proběhl úspěšný útok na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, který provedli čsl. vojáci Jan Kubiš a Jozef Gabčík.

A to i za pomoci stovek dalších statečných občanů, kteří často za své hrdinství zaplatili cenu nejvyšší. Vloni jsme iniciovali, aby tento den byl v kalendáři zaznamenán jako významný den ČR jako projev poděkování a památky všem, kteří se na tomto hrdinském odbojovém činu podíleli. A povedlo se!

Začátek akce u památníku v "zatáčce".

Městská část Praha 8
Tel:
Zenklova
Praha 8, 180 48
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: