Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
dubna

Letná - Společně pro Ukrajinu

Letná

zpět na výpis akcí
 

Pojďme se Společně pro Ukrajinu setkat na Letenské pláni. Koncert, pomoc, solidarita.

Datum:03. 04. 22
Čas:15:00 - 19:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba, Benefiční

24. února v brzkých ranních hodinách média přinesla šokující zprávu. Ruský prezident Vladimir Putin dal povel zaútočit na Ukrajinu, na svobodný a suverénní stát. Od té doby denně sledujeme, jak kvůli tomuto ruskému zločinci a vrahovi statisíce nevinných lidí svobodného státu přichází o své domovy, rodiny i své životy.

Od vypuknutí Putinovy války lidé z celého světa Ukrajině pomáhají nejen finančně či materiálně, ale také ukrajinským rodinám, kterým se podařilo před válkou utéct, poskytují střechu nad hlavou, oblečení, stravu... Jen těžko si dokážeme představit, jaké utrpení prožívají ženy a děti, které odešly do neznámé země a jejichž muži zůstali na Ukrajině bojovat. Jen těžko si dokážeme představit, jaké utrpení prožívají ti, kteří na Ukrajině zůstávají. A všichni bohužel ještě prožívat budou…

Pojďme se Společně pro Ukrajinu setkat na Letenské pláni v neděli 3. dubna 2022 v 15:00 hodin.

Vyjádřeme solidaritu s lidmi, kteří na Ukrajině odolávají barbarskému útoku, ale také s Bělorusy, kteří neúnavně demonstrují proti diktátorskému režimu Alexandra Lukašenky i Rusy, protestujícími proti Putinovské agresi. Pozvěte ale také ty, kteří k nám v posledních týdnech přišli. Přivítejme je jako nové sousedy. Někteří tu s námi budou na dobu dočasnou, jiní zde najdou nový domov. Dejme jim příležitost pozdravit se s námi. Podejme jim na symbolické Letné pomocnou ruku. Najděme si chvíli na setkání s nimi. Všichni společně také vyšleme psychickou podporu těm, kteří na Ukrajině zůstali a chrání své domovy.

V rámci koncertu vystoupí řada interpretů, osobnosti z řad herců, sportovců, odborníků či promluví také lidé, kteří Putinův teror zažili osobně, přežili a podařilo se jim utéct.

Vystoupí: TOMÁŠ KLUS • RYBIČKY 48 • WOHNOUT • DIVOKEJ BILL • MICHAL HRŮZA A KAPELA HRŮZY • POETIKA • PAVEL CALLTA • DESMOD & ROBO ŠIMKO (SK) • JURAJ HNILICA (SK) • #NEVZDAMSE (Igor Ochepovsky, David Koller, Igor Orozovič, Monika Načeva, Lenka Dusilova, Michal Pavlíček, Nikita Krein, Aliaksandr Yasinski, Roman Zabelov, Kirill Yakovlev, Taras Volos, Vartui Saribekian, Natalia Lisniak, Šimon Marek, Jan Forest, Kateryna Vatchenko, Olesya Ochepovskaya) • JAMARON • A DALŠÍ...

Na části Letenské pláně vznikne ve spolupráci s neziskovými organizacemi „tržiště pomoci“. Tyto organizace pomáhají jak v místě války, tak ukrajinským rodinám v tuzemsku, které utekly před ruskou agresí. Návštěvníci budou moci přispět na konkrétní činnosti, přivézt materiální pomoc či se u některých organizací například zaregistrovat jako dobrovolníci. Ukrajinci, kteří utekli před válkou, zde například dostanou možnost najít práci. Podrobnější informace budou následovat – sledujte událost.

Určitě na Letnou pozvěte také své nové ukrajinské sousedy, kamarády, rodiny! Češi i Ukrajinci, starousedlíci i nově příchozí, společně uspořádáme pro sebe navzájem i pro těžce zkoušenou zemi setkání. Propojíme síly pro naši budoucnost i pro budoucnost svobodné vítězné Ukrajiny!

Letná
Tel:
Letná
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: