Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
března

Přehlídka loutkového divadla pro dospělé

Alfred ve dvoře

zpět na výpis akcí
 

Alfred ve dvoře navazuje na úspěšnou přehlídku loutkového divadla pro dospělé z loňského roku, letos s převahou slovenských produkcí. 

Začátek:01. 03. 22
Konec:05. 03. 22
Cena:150 Kč
Čas:18:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla

Hlavní atrakcí přehlídky je velkolepý válečný opus Dezorzova lútkového divadla nazvaný Dukla, údolie smrti. Inscenace, ztvárněná jako loutkové live cinema byla nominovaná na Cenu Akadémie divadelných tvorcov 2020/2021.
Dále vystoupí v Praze zřídka vídané slovenské divadlo Odivo se svým Světlonošem.
Přehlídku doplní rezidentní Musaši Entertainment Company a sdružení s tajemným názvem Škrobotník, Šlundra a Šibová, pod kterým se skrývají mnozí známí čeští loutkáři.

1.3. (18:00 + 20:00) ENTOMOLOGIOUS | Musaši Entertainment Company
Komorní loutková inscenace o broucích, lásce, stáří a smrti. Netřeba hledat konkrétní příběh, je totiž zmatený jako stáří samo. Autorské představení studentů DAMU Terezy Havlové a Adama Páníka.

3.3. (20:00) SVETLONOS | Odivo
Čím urputnejšie hľadám svetlo v temnote, tým jasnejšie cítim, že to temno, som ja sám. Hľadanie svetla, ktoré zmizlo alebo sa na chvíľu stratilo z nášho dohľadu je archetypálnym, multikultúrne zrozumiteľným obrazom. Kde sa však končí svetlo a začína temnota? Kde končí strach a začína fascinácia? Tam, kde je tieň, musí byť aj svetlo.

4.3. (20:00) BABA JÁGA | Škrobotník, Šlundra, Šibová
Když ani lékař nepomůže, nezbývá nic jiného než putovat temnou krajinou za Babou Jágou a získat léčivý elixír pro nemocnou maminku. Dobrodrodružné loutkové představení beze slov napokraji vyčerpání.

5.3. (20:00) DUKLA, ÚDOLIE SMRTI | Dezorzovo lútkové divadlo
Príbeh rómskeho mladíka a nemeckého vojaka, ktorý sa odohráva na pozadí historických udalostí v horthyovských Košiciach a počas krvavých bojov o Dukliansky priesmyk, predstavuje nerovný milenecký vzťah mužov stojacich nielen na dvoch opačných barikádach, ale aj koncoch spoločenského rebríčka.

Alfred ve dvoře
Tel: 233 376 985
Františka Křížka 36
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: