Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
února

Pozvánka na vycházky ke Světovému dni mokřadů 2022

Česká společnost ornitologická

zpět na výpis akcí
 

2. února si na celém světě připomínáme Světový den mokřadů. Navštivte s námi mokřady a poznejte jejich ptačí obyvatele!

Začátek:05. 02. 22
Konec:10. 02. 22
Čas:08:30 - 12:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

2. února si na celém světě připomínáme Světový den mokřadů. Ten označuje datum podepsání Úmluvy o mokřadech, majících mezinárodní význam především jako biotopy vodního ptactva, nazývané také Ramsarská úmluva. Při této příležitosti Česká společnost ornitologická organizuje sérii vycházek zaměřenou na poznávání vodních druhů ptáků a význam našich mokřadů pro jejich zimování a tah.

PRAHA

Modřany
Sraz v neděli 6. 2. v 9:50 na břehu Vltavy u žel. zast. Praha – Modřany. Projdeme se podél Vltavy oblastí modřanských tůní do Komořan. V případě pěkného počasí a zájmu možno pokračovat až na Zbraslav. S sebou dalekohledy a oblečení do terénu. V případě zpoždění vlaku prosíme o trpělivost. Vede: Gabriela Dobruská (dobruska@birdlife.cz, tel. 724 687 996) a Michal Kubelík.

STŘEDOČESKÝ KRAJ

Dobřichovice

Sraz ve čtvrtek 10. 2. v 9:30 u lávky přes Berounku na pravém břehu řeky. Vycházka za zimujícími vodními ptáky po pravém břehu Berounky do Mokropes. Podle počtu ptáků skončíme za dvě až tři hodiny u železničního mostu. Vede Gabriela Dobruská (dobruska@birdlife.cz, tel. 724 687 996).

Městec Králové

Sraz v sobotu 5. 2. v 8:30 u závory na začátku Jiráskovy stezky v Městci Králové. Čeká nás přibližně hodinová vycházka k lesu směrem ke Krčskému rybníku. Cestou proběhne pozorování ptáků, povídání o ptácích, mokřadech a číštění ptačích budek. Sebou vhodné oblečení do každého počasí, občerstvení a dalekohled. Procházka budu ukončena okolo 11té hodiny na konci Jiráskovy stezky u lesa, kde bude za vhodného počasí ukázka odchytu a kroužkování ptáků. Vycházku organizuje Česká společnost ornitologická ve spolupráci s místním Královéměsteckým okrašlovacím spolkem. Vedou Vlastimil Osoba (775 912 263) a Miloš Kovář (723 128 646).

Srbsko u Karlštejna

Sraz v sobotu 5. 2. před vlakovým nádražím v Srbsku v 9:00. Procházka podél řeky Berounky ze Srbska do Berouna. Možnost nahlédnout do zimoviště netopýrů (štoly v lomu Alkazar – je potřeba mít vlastní baterku, čelovku popř. jiné svítidlo). Konec v Berouně u jezu okolo 13:00.  Vede Jaroslav Veselý (jaroslav.vesely@nature.cz; 728 878 352).

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: