Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
ledna

Tolik jiné přítomnosti

Centrum současného umění DOX

zpět na výpis akcí
 

Výstava ve třech patrech věže Centra DOX je uměleckým dialogem dvou osobností, které jsou zároveň životními partnery.

Začátek:27. 01. 22
Konec:24. 04. 22
Cena:od 120 Kč
Čas:12:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Malíř Patrik Hábl (* 1975) patří k umělcům, kteří výjimečným způsobem pracují nejen s obrazem, ale i s prostorem.  Básnířka, slamerka, architektka a urbanistka Anna Beata Háblová (* 1983) osobitě propojuje prostor se slovem.

Setkání různých forem jejich uměleckého vyjádření v prostoru Centra DOX je první společnou prezentací těchto dvou umělců. Každý z nich různými prostředky prohledává terén svého média a shledávají se na společném území obrazu a slova v pomyslném rozhovoru o úzkosti, rozpadu a pomíjivosti, ale i v nekončící snaze porozumět a znovu hledat smysl a význam tam, kde se (zdánlivě) vytratil.

Fragmenty portrétů, útržky slov. Jak číst obraz ve vrstvách minulosti? Jak v toku řeči zachytit buducnost? Vždyť (slovy básnířky) „mezi samotami je tolik jiné přítomnosti“.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: