Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
prosince

Benefikční aukce & výstava

Karolinum

zpět na výpis akcí
 

Konto Bariéry pořádá letos už 15. aukční salon výtvarníků ve prospěch handicapovaných. 

Začátek:02. 12. 21
Konec:12. 12. 21
Čas:10:00 - 15:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění, Benefiční lifestyle| Nakupování,

Celkem 414 děl od 350 renomovaných českých umělců si můžete přijít prohlédnout od 23. listopadu do 3. prosince do pražského Karolina. Samotná dražba se uskuteční 12. prosince 2021 na portálu Artslimit.com, přihazovat se začíná 1. prosince v 10 hodin.

„Je to naše tradiční charitativní aukce, pořádáme ji obvykle jednou za dva roky a z jejího výtěžku už mnoho let přispíváme na stipendia pro studenty, kteří se potýkají s handicapem. Všichni výtvarníci poskytují svá díla jako dar, honorář si neúčtuje ani Galerie Kodl,“ vysvětluje ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků. Aukční salon si za takřka třicet let získal řadu příznivců mezi sběrateli, umělci i v široké veřejnosti. Je to vlastně obsáhlá a do jisté míry unikátní přehlídka českého současného umění, při níž se prezentují nejstarší i nejmladší generace umělců. 

V roce 2018 vynesl zatím poslední aukční salon výtvarníků pro Konto Bariéry přes 5,5 milionu korun. Organizátoři doufají, že se charitativní aukce ani letos nemine účinkem a budou moci podpořit desítky studentů. Každý rok Stipendium Bariéry využívá více než 50 handicapovaných středoškoláků a vysokoškoláků.
Aukční salony výtvarníků se konají už od roku 1993, a za tu dobu si vydobyly značné renomé, jsou považovány za přehlídku současného umění. Pro mnohé výtvarníky je účast na aukci Konta Bariéry kromě radosti z dobrého skutku rovněž otázkou prestiže. Po tříleté – kvůli covid-19 zatím nejdelší – pauze se už všichni těší na to, co zajímavého se za tu dobu „urodilo“ na české výtvarné scéně. Můžeme prozradit, že nejstarší generaci umělců bude zastupovat například světově uznávaný malíř a grafik Jiří Anderle, tu nejmladší třeba Jan Kaláb.

 
Karolinum
Tel: +420 224 491 111
Ovocný trh 5
Praha 1, 116 36
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: