Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
listopadu

24. Festival francouzského filmu

Francouzský institut v Praze

zpět na výpis akcí
 

Již 24. ročník filmového festivalu plného francouzských snímků.

Začátek:18. 11. 21
Konec:24. 11. 21
Čas:16:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

24. ročník Festivalu francouzského filmu se tradičně koná koncem listopadu. V Praze se na francouzské filmy můžete vydat od 18. do 24. listopadu do Kina 35 Francouzského institutu, do Lucerny, Světozoru a Edison Filmhubu. Festival se současně koná také v Brně, Český Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě. 24.

Festival francouzského filmu bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 18. 11. 2021 v kině Lucerna předpremiérou filmu Hlas lásky. Hudební snímek inspirovaný životními osudy kanadské zpěvačky Céline Dion zahájí festival ve všech festivalových městech.

Kultovní film Jean-Luca Godarda Bláznivý Petříček s Jean-Paulem Belmondem zahájí festival již odpoledne v kině Světozor a večerní projekce bude patřit předpremiéře snímku Jacquese Audiarda Paříž 13. obvod. Edison Filmhub uvede jako první film Milenci režisérky Nicole Garcia a následně připomene poslední film Costy Gavrase Dospělí v místnosti.

Francouzský institut v Praze připravil zahájení festivalu pro veřejnost v Kině 35 projekcí filmu Hlas lásky herečky a režisérky Valérie Lemercier.

Festival francouzského filmu uvede 49 filmů během 151 projekcí. 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: