Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
listopadu

Festival středoevropského filmu

MFF 3Kino

zpět na výpis akcí
 

Festival, je pravidelnou přehlídkou středoevropské kinematografie se zvláštním zřetelem na země Visegrádské skupiny.

Začátek:03. 11. 21
Konec:12. 11. 21
Čas:17:30 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Již od prvního ročníku přináší ty nejlepší a nejzajímavější filmy z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky. Divák má příležitost vidět snímky, které se často do běžné kinodistribuce jen stěží dostanou. 

Na festival každoročně přijíždí mnoho slavných umělců. Během posledních let 3KinoFest navštívili umělci jako například Krzysztof Zanussi, Janusz Majewski, Václav Marhoul, Sonia Bohosiewicz, Łukasz Grzegorzek, Olgierd Łukaszewicz, Adam Sikora, Beata Parkanová, Jenovéfa Boková, Hana Vagnerová, Adam Sedlák, Stanislav Zindulka, David Mrnka, Leszek Dawid, Krzysztof Łukaszewicz, Pavel Koutský, Juraj Herz, Eryk Lubos, Artur Zaborski, Rafael Lewandowski nebo Hubert Gotkowski. 

Mezinárodní filmový festival 3KinoFest byl založen v roce 2013 v Praze. V následujícím roce pak proběhl první ročník, který představil 28 filmů ze čtyř středoevropských zemí – z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky. Festival od samého začátku klade důraz na setkávání a propojování středoevropské kultury, především prostřednictvím filmů. Každý rok na podzim do Prahy zavítá řada zahraničních hostů a kromě filmových projekcí je připraven doprovodný program zahrnující odborné přednášky, divadelní představení, workshopy a  koncerty. Za více než šest let své existence přivezl festival 3Kino do České republiky 260 filmů a hostil více než 100 významných osobností středoevropské kinematografie.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: