Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
října

Radek Pilař: 90

Villa Pellé

zpět na výpis akcí
 

Expozice k nedožitému 90. výročí narození významného malíře a ilustrátora, který je bytostně spjatý s Prahou, kde celý život tvořil.

Začátek:20. 10. 21
Konec:27. 02. 22
Cena:od 90 Kč
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Expozice připomene nejen Pilařovu všeobecně známou tvorbu, ale seznámí návštěvníky zejména s jeho volnou tvorbou a s prací z oblasti videoartu. Výstava oslaví a připomene Radka Pilaře nejen jako autora legendárních postav dětských pohádek, ale díky hloubkové sondě do dosud neprobádaných částí rozsáhlého depozitu ukáže i dosud neznámá díla z jeho volné tvorby, která nebyla nikdy vystavena. Na celé koncepci se významnou měrou podílí rodina Radka Pilaře, která galerii umožnila přístup k materiálům v ateliérech autora.

Cílem výstavního projektu v galerii Villa Pellé je nabídnout zejména odlišný přístup k jeho odkazu. Výstava jej představí jako konzistentní proud imaginace, napájené z vydatných zdrojů dětských radostí i úzkostí a ovlivňované politickými událostmi a dostupnými technologiemi.

Villa Pellé
Tel: 224 326 180
Pelléova 10
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: