Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
září

První udržitelný obchoďák: Týdenní swap

Holešovická tržnice

zpět na výpis akcí
 

Máte přeplněné skříně a stejně máte dojem, že nemáte co na sebe? Nechce se vám utrácet peníze za oblečení?

Začátek:13. 09. 21
Konec:19. 09. 21
Cena:od 190 Kč
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: lifestyle|Nakupování, Móda

Pokud rádi obměňujete svůj šatník, ale zároveň vám není lhostejný dopad rychlé módy na klima a životní prostředí, máme pro vás řešení: nový trend, tzv. swap (výměnu věcí), tedy poslat dál, co už nepotřebuji, výměnou za něco nového, neokoukaného. Přijďte ve dnech 13. až 19. září do Pražské holešovické tržnice navštívit První udržitelný obchoďák:Týdenní swap!
 
V Hale č.17 objevíte zboží v kvalitě, kterou ověřili předchozí majitelé. Najdete zde oblečení, domácí potřeby, knihy i pokojové květiny. Nebudou chybět ani doplňky, hračky a dětské či sportovní oblečení. Kromě možnosti vybrat si originální kousky vás čeká nabitý doprovodný program plný inspirativních workshopů a zajímavých přednášek.
 
Vyzkoušíte si swapování a další udržitelné návyky v praxi, protože o tom tento týden bude. Bohatý doprovodný program doplní také křest nové české stolní hry Terra Futura, která vznikla v rámci spolupráce projektu Hra o klima s firmou Albi a kterou si budou návštěvníci moci zahrát i na místě. Hra přenáší hráče do budoucnosti, kde budují města a průmysl a snaží se dosáhnout co největší balance mezi produkcí a udržitelností. V závěru týdne vás čeká také promítání britského dokumentu Velká zelená zeď z nabídky festivalu Země na talíři.
 
„Terra Futura je minimalistická a rychlá stolní hra, která má jednoduchá pravidla a svižné tempo, a nikdo se tak při jejím hraní nebude nudit. Hru si můžete zahrát ve skupině dvou až pěti hráčů ve věku alespoň deseti let,“ představuje hru Viktorie Tenzerová z organizace Na mysli, která stojí za projektem Hra o klima i festivalem Země na talíři. „V průběhu celého týdne budeme také organizovat komentované prohlídky pro studující z pražských škol. Chceme jim ukázat jak swap funguje a že je to zábavná a udržitelná alternativa nakupování nových věcí. Cílem je také poukázat na to, jak souvisí rychlá móda se změnou klimatu a proč je dobré prodlužovat životní cyklus výrobků. V sobotu 18.9 od 18 hodin uvedeme v rámci doprovodného programu dokument Velká zelená zeď, ve kterém se malijská hudebnice Inna Modja společně s diváky vydává na epickou cestu podél budoucí Velké africké zelené zdi. Jedná se o ambiciózní projekt, jehož cílem je bránit další desertifikaci Afriky pomocí zeleně, která obnoví půdu a zajistí budoucnost milionům lidí,“ dodává Viktorie Tenzerová.

Holešovická tržnice
Tel: +420 220 800 592
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: