Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
září

Febiofest 2021

FEBIOFEST

zpět na výpis akcí
 
Tip

Festival je zaměřen na celovečerní snímky, nabízí divákům nejlepší filmy současné světové kinematografie, distribuční premiéry a retrospektivy.

Začátek:17. 09. 21
Konec:24. 09. 21
Čas:10:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

28. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest od 17. do 24. září nabídne 8 dnů nabitých mimořádně intenzivními zážitky s kvalitní světovou kinematografií.

Předprodej vstupenek na projekce a OFF program běží na https://www.febiofest.cz/vstupenky a určitě je z čeho vybírat. Některé z filmů osobně představí jejich tvůrci.

Stephen Daldry, proslulý režisér filmových hitů jako Hodiny, Billy Elliot nebo Předčítač, uvede svůj nový televizní film Together. Projekce jsou na programu v sobotu 18. září ve 14 hodin a v pondělí 20. září v 19.45 v Cinema City Slovanský dům. Vlastní sekci – Profil: Sturla Brandth Grøvlen – má na MFF Praha – Febiofest 2021 významný norský kameraman, který přijede představit své snímky Shirley s Elisabeth Moss v hlavní roli, oceňované Kamenné srdce, českým divákům velice dobře známý oscarový snímek Chlast a novinku Last and First Man. Do Hlavní soutěže byl vybrán film Smysl života, na Febiofest zavítá také jeho režisérka Ruth Meehan. A pozvání přijal také režisér Lauri Randla, jehož snímek Sbohem Sovětský svaze spolu s dalšími pěti tituly aspiruje na ocenění v Soutěži komedií. Dokument Castrovi špioni v sekci DOCS představí jeden z jeho režisérů Gary Lennon.

Hlavním dějištěm MFF Praha – Febiofest 2021 je Cinema City Slovanský dům v centru Prahy.

Promítat se bude také ve stylovém kině Edison Filmhub a v Kině Pilotů. Nová sekce VR Cinema s filmy ve virtuální realitě dostane prostor v Centru současného umění DOX, a to ve třech tematických pásmech: Anima, Art a Docu. Zahajovacím filmem bude 17. září nejnovější snímek Woodyho Allena Festival pana Rifkina a 23. září jej zakončí Oscary oceněný film Otec s Anthonym Hopkinsem v hlavní roli. Cenu Kristián obdrží herec Jiří Lábus, herečka Božidara Turzonovová a producent Mike Downey.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: