Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
června

Velká cena Prahy - Český skokový pohár

Chuchle Arena Praha

zpět na výpis akcí
 

Velká cena Prahy - České sokový Pohár se uskuteční na Chuhelském závodišti.

Začátek:10. 06. 21
Konec:13. 06. 21
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: sport|ostatní

Nový pořadatel, V Arena Prague, do Českého skokového poháru vstoupit teprve v roce 2020. Jezdcům i fanouškům se tak otevřel nový mimořádný prostor. V areálu, známém více než sto let jako převážně dostihové závodiště, od roku 2019 vyrostlo špičkové zázemí pro parkurové mítinky včetně moderního kolbiště, opracoviště i jezdecké haly. Od čtvrtka 10. června do neděle 13. června zde proběhne celkem 18 soutěží od obtížnosti stupně Z (100cm) po Velkou cenu Prahy obtížnosti T**(150cm). Díky rozvolnění protipandemických opatření se budou moci konat i oblíbené soutěže Amateur Tour, ve kterých se bude bojovat o první letošní body do poháru. Parkury pro české jezdce připraví belgický stavitel Marc Debaere, který již českou jezdeckou scénu zná ze svého předchozího působení a jehož zajímavé kurzy parkurů jsou mezi jezdci velmi oblíbené. Což potvrzuje i vysoký počet nahlášených startů, kterých diváci uvidí přes 880.

První ročník Velké ceny Prahy přilákal na start silnou konkurenci z řad české reprezentace, nejinak tomu bude i letos. Historicky prvním vítězem se stal Aleš Opatrný s Dukatem VTH. Ten se do Velké Chuchle chystá i letos. Chystá se obhajovat titul? „To si zatím netroufnu tvrdit, pro mne je letos hlavní příprava na Olympijské hry, ale Český skokový pohár beru jako výborné doplnění. Koně ale díky kovidu ještě nejsou všichni rozskákaní, uvidíme, jak se bude dařit. Dukata do Chuchle beru a pokud se mu bude dařit, tak se o obhajobu loňského vítězství jistě pokusíme,“ shrnul náš olympijský reprezentant Aleš Opatrný s úsměvem své vyhlídky. A co říká několikanásobný Mistr republiky a vítěz pěti ročníků Českého skokového poháru na dosavadní výsledky tohoto skokového seriálu? „Český skokový pohár samozřejmě sleduji, dvě vítězky Velkých cen jsou pro mne krásné překvapení. Myslím si, že je pozitivní, že se objevují noví jezdci a jezdkyně, kteří dokážou vyhrát skokový pohár. Pro náš sport to je jen dobře.“

Nedělní Velká cena Prahy, ve které si vítězové mezi sebou rozdělí štědrou dotaci 100 000 Kč, bude vrcholem celého soutěžního maratonu. Do této jednokolové soutěže s finále pro 10 nejlepších je zatím nahlášeno 37 dvojic. Veškeré dění bude opět možné sledovat prostřednictvím streamu na webu poháru www.ceskyskokovypohar.cz a následně v záznamu i v televizním vysílání.

Chuchle Arena Praha
Tel: 604 298 150
Radotínská 69/34
Praha 5, 159 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: