Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
dubna

The Room of Change

SIGNAL Festival

zpět na výpis akcí
 
Tip

Na počest mezinárodního Dne Země umístíme do areálu holešovického výstaviště instalaci od italského studia Accurat.

Začátek:22. 04. 21
Konec:28. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 23:59
Kategorie: kultura|vizuální umění zábava| poznání|

Signal Festival se vrací do veřejného prostoru Prahy!

Na počest mezinárodního Dne Země umístíme do areálu holešovického výstaviště (mapa ZDE) instalaci od italského studia Accurat. Navazujeme tak na linku palčivých environmentálních témat, která jsme připravili už pro rok 2020 a chystáme se v nich pokračovat. Instalace The Room of Change bude k vidění od 22. do 28. dubna 2021. Každý den od 12:00 – 24:00 v areálu holešovického výstaviště na takzvané Bruselské cestě. Uměleckou instalaci The Room of Change jsme za podpory Italského kulturního institutu aktualizovali a přizpůsobili tak, aby mohlo být vystaveno ve veřejném prostoru. Děkujeme!

Instalace The Room of Change sleduje změny na planetě Zemi. Jednou pomocí projekce snímků z archivu NASA, které zaznamenávají proměny planety za posledních 20 let, podruhé prostřednictvím datové tapisérie ilustrující změnu našeho prostředí v několika posledních staletích. Kombinováním rozličných zdrojů dat zobrazujících svět z globálního, ale i lokálního a individuálního pohledu, vypráví umělecké dílo příběhy lidí a proměn našeho okolí v průběhu času. Výzkum a design jsou záměrně provedeny z ohledem na lidského jedince – data představují skutečný život, snímek světa v daném konkrétním čase. Změny stavu světa jsou sledovány prostřednictvím řady globálních dat jako je světová populace, průměrná teplota, míra nemocí, spotřeba energie a podobně. Vedle celosvětových fenoménů velkého měřítka, které jsou na vizuální tapetě či tapisérii zaznamenány širokými tahy, nahlížíme také na jednotlivé konkrétní příběhy reprezentující důsledky těchto rozsáhlých jevů jako je mizející Aralské moře, pokles průměrné délky života v Kambodži během občanské války nebo rychlá změna jihokorejského exportu z původních zemědělských produktů na nové špičkové technologie. Data určují vše. Jsou organizačním principem celého motivu schematických vzorců, který však na první pohled působí jako líbivá naivní tapiserie. Poetický gobelín stejně jako působivé snímky z NASA však zobrazují nemilosrdnou změnu.

O umělci
Accurat je mezinárodní studio zabývající se výzkumem dat, designem a inovacemi. Sídlí v Miláně a New Yorku a čítá tým 35 vědců, analytiků, designérů a vývojářů, kteří kreativně spojují špičkový design se všemi druhy dat a tvoří specifická inteligentní řešení s perfektním uživatelským rozhraním. Instalace, kterou uvidíte na letošním Signal Festivalu, měla úspěšnou premiéru na La Triennale di Milano.

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7-Holešovice, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: