Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Záměrem iniciativy Countdown nadace TED je urychlit řešení klimatické krize a najít způsoby, jak co nejrychleji přejít do světa s nulovými emisemi.

Začátek:19. 06. 21
Konec:20. 06. 21
Cena:od 599 Kč
Čas:09:00 - 18:45
Kategorie: poznání|ostatní

Jak rychle je možné přejít na 100% obnovitelnou energii? Jaké jsou vize pro čistou budoucnost přepravy zboží a osob? Jak v následujících letech přistoupíme k výrobě, distribuci a spotřebě běžných věcí okolo nás, tak abychom nejlépe reflektovali principy udržitelnosti a cirkulární ekonomiky? Co podnítí celosvětovou změnu vedoucí k udržitelnějším potravinovým systémům a jak co nejrychleji ochránit a zregenerovat klíčové ekosystémy naší planety? Na tyto a mnoho dalších otázek si klade za cíl odpovědět iniciativa Countdown, kterou minulý rok odstartovala dnes již světoznámá nadace TED.

TEDxNárodní vznikl s vidinou propojení českých expertů z různých odvětví a otevření dialogu, který povede k hledání a aktivaci těch nejúčinnějších řešení klimatické krize ve specifickém kontextu a podmínkách naší země. Akce propojí široké spektrum lidí, firem a organizací. Očekává se účast vědců, inovátorů, aktivistů, podnikatelů, urbanistů, investorů, umělců, zástupců veřejné správy a dalších.

První den se v pěti tématických panelech formou klasických TEDx přednášek účastníci dozví více o možnostech řešení změny klimatu. Druhý den budou mít možnost zvolit si z více souběžně probíhajících přednášek a workshopů, navázat bližší kontakt a vzájemně se propojit s řadou neziskových organizací, výzkumných ústavů, univerzitních projektů, občanských iniciativ, sdružení apod. Více informací, konkrétní řečníky a program lze nalézt přímo na stránkách TEDxNárodní.

Nosnými tématy iniciativy Countdown jsou Energetika, Doprava, Materiály, Potraviny a Příroda.

Národní galerie - Ve...
Tel: 224 301 122
Dukelských hrdinů 47
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: