Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
května

Jeden svět - festival dokumentárních filmů o lidskýc...

Člověk v tísni

zpět na výpis akcí
 
Tip

Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech proběhne letos online a po celém Česku.

Začátek:10. 05. 21
Konec:06. 06. 21
Čas:10:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina, ostatní, poznání| ostatní

Jeden svět má v České republice více než dvacetiletou tradici a během této doby vyrostl v největší festival dokumentárních filmů o lidských právech na světě. Dokumenty se v rámci Jednoho světa promítají v desítkách měst a vesnic po celé České republice a každý rok je zhlédne přibližně sto tisíc diváků a divaček, včetně tisíců studentů a studentek středních škol. Ani jemu se ale pochopitelně nevyhnula vlna pandemie, která nás všechny – kteří máme možnost připojit se k internetu – naplavila do virtuálního světa, za monitory našich počítačů a telefonů.  

23. ročník festivalu Jeden svět se tedy částečně musel přesunout do online prostoru. To nás ale přivedlo k vytvoření něčeho, o co se s vámi velmi rádi dělíme: celoročně fungujícího distribučního kanálu s desítkami festivalových dokumentárních filmů, na který můžete zavítat kdykoliv a odkudkoliv z České republiky. Jeden svět online.

Pro začátek jsme pro vás vybrali ty nejlepší filmy z posledních 10 ročníků festivalu Jeden svět a již od 20. května zde také najdete zbrusu nové dokumenty z toho letošního. Pravidelně pak budou přibývat další. 

Všechny filmy jsou opatřeny českými titulky, některé mají navíc i anglické a jsou přehledně označené jako English friendly. Protože se i v online prostoru snažíme o přístupnost pro všechny, vybrané dokumenty jsou opatřeny popisnými nebo barevnými titulky a také audiopopisem.

Ceny za projekce se liší na základě stáří daného dokumentu. Po zakoupení vám budou přístupné po dobu 48 hodin. K nákupu je nejprve potřeba se zaregistrovat. Na Jednom světě online najdete také doprovodné materiály k vybraným filmům, rozhovory s filmaři a filmařkami nebo další zajímavé informace. Každou projekci můžete po shlédnutí ohodnotit.  

Doufáme, že vás Jeden svět online bude bavit a než se zase setkáme v opravdových kamenných biografech, přejeme vám skvělý filmový zážitek z pohodlí domácího kina.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: