Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
ledna

Zuzana Marková: Operní gala - živě na ČRo Vltava

Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Operní gala sopranistky Zuzany Markové. Klavír Lukáš Klánský. Přímý přenos uvede Český rozhlas Vltava.

Datum:30. 01. 21
Cena:Zdarma
Čas:19:30 - 22:30
Kategorie: kultura|koncerty, klasika, hudba

Českou sopranistku Zuzanu Markovou, která již šest let září na světovém operním Olympu, jsme mohli poprvé v Praze poznat díky agentuře Nachtigall Artists na koncertě 5. 11. 2018. Pražské publikum tehdy okouzlila stejnou měrou jako operní diváky v Itálii (Benátky, Florencie, Janov, Řím, Palermo, Neapol, Turín), Francii (Pařížská opera), Rakousku (Vídeňská státní opera), Německu (Státní opera Berlín) nebo USA (Los Angeles). O tom, že se Zuzana Marková zařadila k prominentním pěvcům, není pochyb: česká sopranistka se prosadila v zahraničí v čele s Itálií v italském repertoáru, a navíc v tak konkurenčním oboru, jakým jsou Gildy, Traviaty nebo Lucie.

S charismatickým italským dirigentem Giacomem Sagripantim tvoří pár nejen na jevišti, ale i v soukromí. Giacomo Sagripanti byl v roce 2016 vyhlášen v mezinárodní anketě International Opera Awards „nejlepším mladým dirigentem”. Spolupracuje s renomovanými operními scénami, jako jsou Vídeňská státní opera, Pařížská opera, Německá opera Berlín, Bavorská státní opera v Mnichově, festivaly v Glyndebourne a Pesaru ad., v prosinci 2020 bude debutovat v newyorské Metropolitní opeře (Lazebník sevillský). I když vystudoval také hru na klavír, ke klavíru nyní usedne zcela výjimečně – aby doprovodil svou manželku, Zuzanu Markovou.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: