Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
ledna

Online: koncert s dirigentem Popelkou a houslistou Š...

Symfonický orchestr Českého rozhlasu

zpět na výpis akcí
 

Koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu bude online streamován z Dvořákovy síně Rudolfina; živý přenos na ČRo Vltava.

Datum:08. 01. 21
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, klasika, hudba

Albert Roussel: Koncert pro malý orchestr, op. 34
Bohuslav Martinů: Koncert pro housle a orchestr č. 1 H 226
Nikolaj Rimskij-Korsakov: Šeherezáda, symfonická suita, op. 35

Petr Popelka – dirigent
Josef Špaček – housle

Vůbec poprvé se představí pod taktovkou Petra Popelky, šéfdirigenta Norského rozhlasového orchestru KORK v Oslu. Společně uvedou Rousselův Koncert pro malý orchestr i Šeherezádu Rimského-Korsakova a v Prvním houslovém koncertu Bohuslava Martinů doprovodí Josefa Špačka.

Zatímco houslistu Josefa Špačka není třeba českému publiku dlouze představovat, Petr Popelka je dosud na domácí scéně poměrně málo známou osobností. Dirigentská kariéra někdejšího kontrabasisty Staatskapelle Dresden však v posledním roce nesmírně rychle stoupá. Pětatřicetiletý Popelka se stal šéfdirigentem Norského rozhlasového orchestru KORK v Oslu a hlavním hostujícím dirigentem Janáčkovy filharmonie Ostrava. Současně dostal pozvání od mnoha prestižních světových orchestrů i operních domů.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: