Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
ledna

ONLINE: Neklidné Nohy: 1000 km s koloběžkou po Islandu

Přednáškomat

zpět na výpis akcí
 

Nejsem žádný velký cestovatel. Mám prostě jen "neklidné nohy“, které mi nedají spát a nutí mě objevovat krásy naší planety.

Datum:05. 01. 21
Cena:od 80 Kč
Čas:18:30 - 19:30
Kategorie: poznání|cestování

S koloběžkou jsem se vydala nejen na Island, ale i na poutní cestu Via Francigena v Itálii nebo jsem obkroužila naši zemi kolem dokola. Zamilovala jsem si naše sousední Polsko se vším všudy a na národní parky Litvy nedám dopustit, stejně tak na kouzelné kopce Jeseníků.
V červenci 2018 jsem se vydala na svoji první velkou cestu s koloběžkou a rovnou na Island. V počasí připomínajícím náš prosinec jsem projela severní část ostrova kolem kaňonu Ásbyrgi, údolím Vesturdalur a kolem nejmohutnějšího Evropského vodopádu Dettifoss. Poté jsem se přesunula do oblasti Západních fjordů, kde jsem strávila většinu času. Tak, jak je tato část Islandu nejkrásnější, tak je snad i nejdrsnější. Asfalt tady moc nečekejte, ani hezké počasí. Vítr vás bude shazovat na zem a naštvaní ptáci se vám budou snažit dostat “pod přilbu”. Cesta vede hned do prudkého kopce, hned zase z něj a vytřepe vám z těla i poslední zbytky tepla. Ale za jiné místo bych neměnila. Námahu i trable vynahradily nádherné výhledy do fjordů, minimum lidí - ať už místních nebo turistů, nekonečné noční ticho a horké prameny uprostřed přírody. Potkala jsem se s polární liškou a na kajaku se plavila fjordem společně s tuleni a papuchálci mi létali kolem hlavy. V Litli Bær jsem si dala nejlepší wafle na ostrově a u Ísafjörðuru jsem vystoupala nad fjordy a opalovala se na písečné pláži. Potkala jsem spoustu úžasných lidí z celého světa. Island zkrátka bude mít místo v mém srdci už navždy.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: