Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
prosince

Terénní hra: Putování za vánočními zvyky a obyčeji

Dům dětí a mládeže Praha 5

zpět na výpis akcí
 

Vydejte se s námi hledat ztracené vánoční zvyky a obyčeje.  Pokud uspějete, odměna vás nemine.

Začátek:25. 12. 20
Konec:31. 12. 20
Čas:00:00 - 23:45
Kategorie: zábava|zábava - ostatní, pro děti| Hry, Zábava

Blížily se Vánoce a jako každý rok, začali Martin a Terezka s jejich přípravou. K Vánocům a adventnímu času patří totiž spousta zvyků a obyčejů, tak aby to všechno stihli a na nic nezapomněli. Vyrobili si adventní věnec, jako symbolické odpočítávání čtyř týdnů adventu, pekli cukroví, vyzdobili si dům a vyráběli dárky, aby udělali svým blízkým radost. Těšili se, až si na Štědrý večer nazdobí stromek, rozkrojí jablíčka, aby věděli, jestli budou zdraví, pustí lodičky, aby věděli jakou budou mít budoucnost, dají si šupinu pod talíř, aby jim přinesla peníze nebo si odlijí olovo a budou z něj věštit budoucnost. A tu Martina napadlo, že vánočních zvyků a obyčejů je vlastně mnoho. „Ale známe je všechny?“ „Myslím, že ne.“ řekl si Martin a seznámil se svou dedukcí i Terezku. A tak začalo jejich malé vánoční dobrodružství. Rozhodli se totiž, že se vydají ztracené zvyky a obyčeje hledat. Jak se ale takové zvyky hledají? Je potřeba se nejdřív řádně připravit. To znamená zvolit správné oblečení a obuv, připravit si svačinu, rozmyslet se, kam vyrazit a zabalit si papír a tužku. Protože už byla zima, teple se oblékli, zabalili vše potřebné a vyrazili ven. Vánoční zvyky a obyčeje se totiž nejlépe hledají venku, kde je potřeba se na ně zeptat lidí, kteří je ještě pamatují. A právě k tomuto se hodí papír a tužka, aby pak náhodou na nějaký zvyk, který najdou, nezapomněli.

A vy, jestli chcete, tak se můžete také obléknout, vzít si papír s tužkou a vyrazit ven hledat. A kam? No, do parku na Cibulky. Budete to mít snazší než Martin a Terezka, nemusíte se ptát ostatních lidí, stačí, když najdete s pomocí mapy v parku ukryté krabičky, které vám o zvycích a obyčejích něco poví. Krabičky, prosím, nechte na místě, kde jste je našli, i pro ostatní dobrodruhy, kteří se sem vydají. Nezapomeňte si s sebou vzít mapku s popiskami, abyste věděli, kde hledat a křížovku, za kterou pak dostanete nějakou odměnu.

Dům dětí a mládeže P...
Tel:
Štefánikova 235/11
Praha 5
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: