Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
listopadu

Petr Nikl & Ondřej Smeykal - livestream koncertu

Punctum - Krásovka

zpět na výpis akcí
 

Live streaming koncertu Petra Nikla & Ondřeje Smeykala z klubu Punctum.

Datum:05. 11. 20
Cena:od Zdarma
Čas:19:30 - 21:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Promítací strojovna broukozvučná, a stereofonní didgeridoo drátopletné. Elektronické didgeridoo Ondřeje Smeykala, v doprovodu promítaných obrazů, mechanicko rozpíjivých, performera Petra Nikla.

Jedná se o kombinovaný večer, který vytváří hudebník Ondřej Smeykal společně s výtvarníkem Petrem Niklem. S Petrem Niklem se věnují spoluúčinkování v různých obměnách více než jednu dekádu. Nyní ale nabízí veřejnosti soliterní soustředěný projekt, postavený na dialogu světla a zvuku.

Petr Nikl se věnuje originální světelné projekci, kdy za použití autorských malířských technik a originálních pohyblivých objektů, nechává rozehrát na projekčním plátně neopakovatelné fantaskní příběhy tvarů a barev. A tak jak se projekce rozkomíhá pomocí originálních mechanismů, strojků. I Ondřej Smeykal doprovází obraz svým novým pojetím hry na australské didgeridoo, které se proměnilo v jakýsi organický syntezátor, jež může znít zcela futuriticky i organicky.

Tato dvojí hra – světla a zvuku, se navzájem odplnuje a obohacuje. Technické a technologické prvky nejsou samoúčelné, jsou rozehraným protipólem lidské organické tvořivosti.

Petr Nikl – mechanicko alchymický projekční rej
Ondřej Smeykal – audiotvor (didgeridoo a elektrodidgeridoo)

Live streaming je zdarma nebo za dobrovolný příspěvek. Vystupující můžete finančně podpořit zasláním peněz na č. ú. 828426001/5500, VS: 0511

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: