Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
září

Pěšky přes zamrzlý Bajkal | Diáky

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Psal se listopad 2018 a Dan vyslal do světa oznámení: „Chystáme se s Láďou přejít zamrzlý Bajkal!“

Datum:22. 09. 20
Cena:150 Kč
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: poznání|fauna a flora, centra

Co musí být v hlavě člověka špatně, aby se rozhodl vydat na 684 km dlouhou pouť napříč ledovým královstvím, které ani náhodou nepřipomíná stejnojmenný film z produkce Disney? Jaké to je, když vám celé hodiny zní v hlavě jen melodie písně Skákal pes přes oves, ke které ani neznáte všechna slova? Jezero Bajkal na Sibiři je nejstarší a nejhlubší jezero světa. V zimě kompletně zamrzá, díky čemuž jej Dan s kamarádem Láďou mohl přejít celé a stát se nejmladším člověkem, který to dokázal. 684 km nekonečného ledu, dva kluci ze západních Čech a jedna pěkná procházka.

Daniel Born
Je mu 23 let, má bezmála dva metry a možná i proto ho lákají všechny výšky. Lezení, horolezectví, paragliding, mytí oken..., čím dál od země, tím výš na "to do" listu. Ve 14 ho chytlo programování, v 16 si našel první práci a taky poprvé přešel Španělsko. Od té doby to prý s ním šlo už jen z kopce. Po dalších výletech do Španělska, Chorvatska a západní Afriky se nakonec rozhodl k husarskému kousku - přejít s kamarádem Láďou zamrzlé jezero Bajkal. Cesta jim trvala 16 dní a 6 hodin, šli v kategorii unsupported a unassisted - tedy na těžko, se všemi zásobami a bez tažných zařízení. Ve svých 22 letech se Dan stal nejmladším člověkem planety, který přechod Bajkalu absolvoval. Celkově se jej podařilo přejít jen zhruba 30 lidem z celého světa.

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: