Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
srpna

Karlínský rodinný festival

Karlín Market

zpět na výpis akcí
 

Oslavte konec prázdnin na Karlínském náměstí!

Datum:30. 08. 20
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba, gastro| občerstvení, poznání| workshopy pro děti| Kultura, Hry, Zábava, S tatínkem,

Než pošlete děti zpět do školy, vezměte je v neděli 30. srpna na rodinný festival do Karlína. O dobré jídlo a pití nouze nebudu, ochutnat můžete klasiky jako burger z Podolky, belgické hranolky Big Fries nebo sladké vdolky a štrúdl. Kromě toho si mohou vaše děti vyrobit památku na prázdniny v našich dílničkách. To všechno za doprovodu kapel Circus Brothers, Elias & the Shepherds nebo Atares.

Karlín market bývá obvykle zaplněný v pátek a sobotu, kdy se zde pravidelně konají farmářské trhy, na kterých se setkávají sousedé z Karlína a okolí. Tentokrát je připravený program na neděli a to pro celou rodinu. Farmáři se svými produkty se zde sejdou i tentokrát, kromě toho bude na místě i exotický koutek s ovocem z Afriky, Asie a Jižní Ameriky.

Jamajka, Indonésie nebo Uganda?
Už tradičně se na Karlínském náměstí budou mísit chutě ze všech koutů světa. Vůně Karibiku povine od stánku Clyde´s Jamaican Kitchen, asijské speciality připraví kuchaři z Warung Indonesia. Mezi nejvyhledávanější prodejce bude opět patřit Virunga, česko-ugandský food projekt, díky kterému budete moci ochutnat čerstvé ovoce přímo z Afriky. 

Virunga ale není jen o čerstvém ovoci. Projekt podporuje ugandské lokální farmáře a pěstitele, od nichž vykupují ovoce za férové ceny a letecky přiváží do Česka exotický zážitek. Na rodinném festivalu ale nebudou chybět ani české sladké a slané klasiky.

Světová hudba
Kromě jídla je postaráno i bohatý doprovodný program. Přijít poslechnout si můžete třeba Circus Brothers, kteří po zrušení několika letošních festivalů, rozbalí svůj tzv. disco-balkan, který kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house. 

Kromě Circus Brothers se na pódiu představí i skupina Atarés, která vás z balkánu přenese do Latinské Ameriky a roztančí vás v rytmu tanga, samby, ale i méně typického jazzu, funku nebo reggae.

Za lepší dětství
Rodinný festival v Karlíně je poslední možností, jak si ještě užít prázdniny. Pro děti zde budou kromě spousty sladkostí připravené i dětské dílničky, v nichž si budou moci třeba zkusit upéct perník v Perníčkově dílně nebo si nechat ozdobit obličej originálními kresbami.

Kromě atrakcí pro děti zde bude i jeden stánek pro děti, které se festivalu nemohou zúčastnit. Jde o Nadační fond Asante Kenia Lejly Abbasové, který podporuje vzdělání dětí v Keni a finančně pomáhá dětem s těžkými životními osudy.

Karlín Market
Tel:
Karlínské nám. 316/7
Praha 8, 18600
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: