Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
srpna

Den Rulandského modrého

Vinice a vinotéka sv. Kláry

zpět na výpis akcí
 

Poznejte víno mnoha tváří. V tento den bude připravena volná minidegustace čtyř vzorků z této odrůdy.

Datum:18. 08. 20
Cena:100 Kč
Čas:14:00 - 21:00
Kategorie: gastro|vinárny

V srpnu se na vinici sv. Kláry bude slavit ještě jeden svátek, tentokrát se ale pozornost zaměří na starobylou odrůdu Rulandské modré, jednu ze zdejších klíčových. Tradice jejího pěstování sahá do dob dávno minulých, ale její obliba a kvality rozhodně minulostí nejsou.

Rulandské modré se zrodilo jako francouzské Pinot noir už ve starověku. Na naše území se pak dostalo díky Karlu IV. „Rulandské modré je naše klíčová odrůda. Její pěstování má v Praze dlouhou tradici a v místních podmínkách se jí skvěle daří. Víno z této odrůdy může mít mnoho podob, můžete z něj vyrobit svěží rosé nebo klaret a v dobrých ročnících především červené víno s výborným potenciálem k dlouhodobému zrání. Rulandské si nás získalo natolik, že jiné červené víno už ani nevyrábíme,“ říká Vladimíra Egertová, vedoucí vinice sv. Kláry.


Den Rulandského modrého připadá na 18. srpna. V tento den bude na terase u vinotéky sv. Kláry od 14 hodin připravena volná minidegustace čtyř vzorků z této odrůdy z místní produkce. Zájemci tak budou moci odhalit, jaký rozsah chutí umí nabídnout jedna odrůda na jedné vinici.

Žetony na minidegustaci budou v prodeji v a baru vinotéky v ceně 100 Kč za 4 vzorky.

Vinice a vinotéka sv...
Tel: 234 148 136
Nádvorní 134
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: