Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
července

Mexický den s filmem Frida – viva la vida

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Tematický večer plný mexické atmosféry u příležitosti projekce nového filmu Frida – viva la vida o nejslavnější malířce světa.

Datum:22. 07. 20
Cena:145 Kč
Čas:14:30 - 22:30
Kategorie: kultura|kina

Letenské Bio Oko se tuto středu 22. července promění na malou mexickou fiestu. Ve spolupráci s Merkádem pro vás chystá odpoledne a večer nabitý mexickou atmosférou a to u příležitosti projekce nového filmu Frida – viva la vida.

Dokumentární snímek z oblíbené kolekce Umění v kině vás vezme na cestu do srdce Mexika i nitra ikonické umělkyně, jejíž díla spojuje bolest a síla i utrpení a láska.

Kromě filmového zážitku vás čekají mexické delikatesy, tematické drinky, artesanía neboli mexické rukodělné výrobky a vystoupení tradičních hudebníků Mariachi Azteca de Praga. Nebude chybět ani program pro děti jako je například rozbíjení Piňaty.

Merkádo před kinem se uskuteční od 14:30 do 21:30 a projekce filmu Frida – viva la vida se odehrají od 18:00 a od 20:30.

 

Program

Merkádo v Biu Oko od 14:30 do 21:30

Mexický večer s filmem Frida – viva la vida od 18:00 a od 20:30

Vystoupení Mariachi Azteca de Praga 17:30 - 18:00 hod a 19:30 - 20:00 hod


O FILMU
Frida Kahlo je dnes považovaná za ikonu nezávislosti a ženství. Její život ale provázela neskutečná bolest, která se promítla právě do jejích obrazů. „Nemaluji sny ani noční můry, maluji svou vlastní realitu,“ říkávala umělkyně o svém díle plném kontrastů. Stejně a z velké části také skrze osobní předměty, její dopisy či deníkové zápisy, nahlíží na osobnost mexického umění i dokument Frida – viva la vida. V doprovodu italské herečky a režisérky Asie Argento film přibližuje Fridu Kahlo na jedné straně jako ženu zmítanou agónií i láskou, na druhé jako malířku osvobozenou od svých tělesných trýzní a hendikepů.

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: