Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
července

Komentovaná prohlídka

Hrdličkovo muzeum člověka

zpět na výpis akcí
 

Odborní lektoři vás během 90 minut provedou muzejními sbírkami a upozorní vás na nějvětší zajímavosti, které byste neměli minout.

Datum:10. 07. 20
Cena:50 Kč
Čas:17:00 - 18:30
Kategorie: poznání|muzea

A na co se můžete těšit? Naši odborní lektoři vás během 90 minut provedou muzejními sbírkami a upozorní vás na nějvětší zajímavosti, které byste neměli minout. Prvním tématem prohlídky je evoluce člověka - seznámíte se s nejvýznamnějšími předchůdci současného člověka (např. s rodem australopitéků, s člověkem druhu Homo habilis či s Homo neanderthalensis). Řekneme si, jak žili, vypadali nebo co jedli. Poté se zaměříme na srovnání člověka se šimpanzem, který je nám ze všech dnes žijícíh primátů nejbližší. Ukážeme si anatomické rozdíly mezi ženskou a mužskou kostrou, na rozsáhlé paleopatologické sbírce se naučíte rozeznat nezhojená zranění od zhojených, seznámíte se s taji nitroděložního vývoje člověka a s příchodem dětí na svět. Závěrem prohlídky se zastavíme u egyptských mumií, kde vás čelá zajímavé povídání o starověkých rituálech spojených se smrtí.

Cena je 50 Kč.

Hrdličkovo muzeum čl...
Tel: 603 159 948
Viničná 1594/7
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: