Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
června

Praha Žije Hudbou

Praha Žije Hudbou

zpět na výpis akcí
 

Nenechte si ujít festival pouličního umění v pražských ulicích!

Začátek:25. 06. 20
Konec:27. 06. 20
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 21:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Po několika měsících kulturního půstu se Praha rozezní hudbou. Jako jeden z prvních hudebních festivalů se mezi 25. a 27. červnem uskuteční pouliční festival s příznačným názvem Praha Žije Hudbou. Ten ve svém pátém ročníku promění na tři desítky míst v centru Prahy, jako je náměstí Republiky, Kampa, Jungmannovo náměstí nebo Můstek, ale i další městské části na malých scénách pod širým nebem. Do třídenního programu se zapojí celá řada profesionálních hudebníků i buskerů. Zcela netradičně tak v pražských ulicích vystoupí například Lenka Dusilová, Zrní, Mucha, Circus Brothers, Brass Avenue, Kittchen, Dušan Marko, Tomáš Karlík, Tygroo a celá řada dalších.

Festival Praha Žije Hudbou vstoupí v sobotu z pražských ulic i do on-line prostoru. Několikahodinový blok vysílaný on-line věnuje dalším pražským festivalům, které postihla koronavirová krize a nemohly se letos na jaře uskutečnit. Festivaly Pražské jaro, Khamoro, United Islands, Mladí ladí jazz a Žižkovská noc tak ovlivní i dramaturgii sobotního programu. Vystoupí například Bennewitzovo kvarteto, David Kraus & Gipsy Brothers, Zrní nebo Ochepovsky Project. Zástupci těchto festivalů se společně s představiteli magistrátu hl. m. Prahy, Ministerstva kultury a některých iniciativ na podporu živé kultury zúčastní závěrečné panelové diskuse věnované současné situaci hudebních akcí i postavení kultury ve společnosti. „Festival Praha Žije Hudbou jsme zakládali s heslem 'Umění patří do ulic'. Letos k němu přidáváme 'umění patří do našich životů' a na jeho podporu musíme udělat maximum,“ vysvětluje za pořadatele festivalu Jan Gregar.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: