Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
března

Vykladači světa

Villa Pellé

zpět na výpis akcí
 

Prodlouženo! Neotřelá tekutě proměnlivá instalace děl dvou mimořádných tvůrců střední generace.

Začátek:05. 03. 20
Konec:28. 06. 20
Cena:120 Kč
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Výstava s názvem Vykladači světa v Galerii Villa Pellé představí od 5. března do 28.června 2020 neotřelou tekutě proměnlivou instalaci děl dvou mimořádných tvůrců střední generace Jiřího Franty a Davida Böhma. Autoři do expozice přizvali dalších 18 výrazných tváří uměleckého provozu, jejichž díly kontaminují expozici kterou tak divák prakticky nikdy neuvidí ve stejném stavu. Výstava nabízí znepokojivý až sarkastický pohled na současnou dobu, pro níž je charakteristická, vedle relativizace hodnotových systémů, také roztěkanost a nesoustředěnost či zahlcení silnými, leč krátkodobými emočními vzněty. Umělci jsou zároveň pozorovateli a komentátory, ale také těmi, kteří těmito symptomy sami trpí. « Kdy naposledy jsem přečetl román, aniž bych se do toho musel strašlivě nutit? Teoretickou knihu od začátku do konce? I dvouhodinový film stěží zvládnu bez toho, abych se při jeho sledování nepodíval alespoň jednou na mobil,” říká v textu provázejícím výstavu souputník obou umělců, hudební publicista a spisovatel Karel Veselý a dodává: « Pozornost se mi rozpadla, většinu času vyhrazeného na práci trávím přesvědčováním mozku, aby se soustředil na to, co je důležité. Stejně ale tenhle boj většinou prohráváme. Oba.” Toto je jedna z řady situací, kterou se tvůrčí tandem Franta - Böhm coby Vykladači světa pokusí na výstavě ve Villa Pellé popsat, definovat a možná i pootevřít dveře pro ty, kdo hledají způsob, jak ze stále více vybičovaného tempa současného kolotoče nesourodých vjemů a emocí vystoupit. 

Villa Pellé
Tel: 224 326 180
Pelléova 10
Praha 6, 16000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: