Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
února

Sobota s Tatrou kolem světa

Český rozhlas

zpět na výpis akcí
 

V sobotu najdete před budovou Českého rozhlasu dvě Tatry projetku Tatra kolem světa 2 a budete si moci užít promítání dvou filmů původní expedice.

Datum:01. 02. 20
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:30
Kategorie: poznání|ostatní, cestování

Před 33 lety odjela expedice Tatrou kolem světa z pražského Staroměstského náměstí za obrovského zájmu veřejnosti. Vrátila se po třech letech do jiného státu, než z kterého vyjížděla, a bez většího zájmu o unikátní filmy, které účastníci natočili. Nyní se podařilo Radiožurnálu filmy získat a před odjezdem na expedici Tatrou kolem světa 2 je promítne v největším studiu na Vinohradské třídě.

Objeli svět a přivezli domů 100 hodin unikátních filmových záběrů. Z expedice Tatra kolem světa nakonec vznikly dva celovečerní filmy, jen je nikdo nikdy neviděl. Oproti plánu je neodvysílala televize, ani se nedostaly do kin a byly dokonce považovany za nenávratně ztracené. Nakonec je ale našel redaktor Českého rozhlasu a po 30 letech na ně Český rozhlas získal práva a zve na speciální promítání ve svém největším studiu na Vinohradské třídě.

V sobotu 1. února bude vstup do Českého rozhlasu rozpoznatelný už na dálku. Budou před ním stát dvě velká nákladní auta: jedno z nich bude stejný typ (815), jaký z roce 1987 vzala expedice na cestu a druhé přímo to, které se vydá na svou výpravu letos.

Novou expedici Tatra kolem světa 2 představí Patricie Strouhalová v rozhovoru s jejími zakladateli – Markem Havlíčkem a Petrem Holečkem.

Český rozhlas
Tel: 221 551 111
Vinohradská 12
Praha 2, 120 99
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: