Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
července

Nultý bod 2013

ART Prometheus

zpět na výpis akcí
 

Mezinárodní festival fyzického a tanečního divadla.

Začátek:15. 07. 13
Konec:20. 07. 13
Čas:19:30 - 23:30
Kategorie: kultura|divadla, ostatní, sport| tanec, ostatní

Festival Nultý bod jako v minulém roce znovu v Divadle v Celetné. I v roce 2013 bude festival hostit účastníky týdenního workshopového projektu Performing Arts for the Future a bude programově spolupracovat s Mezinárodním festivalem Za dveřmi, který se věnuje pouličnímu divadlu. 

V sálech HAMU se uskuteční intenzivní workshopový týden zaměřený na taneční a fyzické divadlo.

Ve spolupráci s Hudební akademií múzických umění proběhne několik workshopů, jež povedou zahraniční i tuzemští lektoři. V Praze tak budou mít účastníci možnost se seznámit s prací a technikou choreografa a tanečníka contemporary dance Jiřího Pokorného, jehož poslední choreografická práce pro NDT II byla recenzenty velmi kladně přijata. Dále přijede z Grotowského institutu Matěj Matějka, v Praze známý ze svého bývalého angažmá ve Farmě v jeskyni, maďarská performerka Rita Góbi, která již několik let září v přeshraniční inscenaci (In)Finity, Oliver Pollak zabývající se technikou mime corporel dramatique (Decroux Technique), Cécile Da Costa z Francie, která odhalí souvislosti mezi tělesností performera a sílou jeho hlasu a v neposlední řadě se lekce zhostí tango tanečnice Patrika Poráková, jež bude propojovat prvky fyzického divadla s prvky argentinského tanga. 

Šestidenního mistrovského kurzu se závěrečnou prezentací na Mezinárodním festivalu Nultý bod se zhostí Miřenka Čechová a Radim Vizváry zakladatelé divadelní skupiny Tantehrose. Jejich kurz bude zaměřen na tělesný jazyk mime corporeal a prvky fyzického a tanečního divadla. 

Účastníci kurzů budou mít volné vstupy na veškeré produkce Mezinárodního festivalu Nultý bod a Mezinárodního festivalu Za dveřmi. Oba festivaly se konají ve stejnou dobu jako projekt Performing Arts for the Future. 

Podrobný program zde

ART Prometheus
Tel: 222352091
Celetná 17
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: