Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

MQFF Mezipatra

Praha, Pořežní 95/74, 11000

zpět na výpis
Tip
   
MQFF Mezipatra

Mezinárodní filmový festival s queer tématikou, která se týká každého z nás.

Telefon:111111111
Kategorie: kultura|divadla, kina

V hávu od světových designerů, v doprovodu nejinspirativnějších tvůrců, v područí stovky nejoriginálnějších filmů. Queer filmový festival Mezipatra míří do pražských a brněnských kin. 8. listopadu v pražském kině Lucerna a 16. listopadu v Multikulturním centru Stadec odstartuje svůj 13. ročník s provokativním a mnohoznačným tématem Moc, manipulace a šílenství.

Diváci uvidí přibližně stovku špičkových děl s gay, lesbickou, trans a queer tematikou. Filmy budou soutěžit o tři ceny, které udělují dvě mezinárodní poroty i samotní diváci. Zájemci uvidí jak celovečerní, tak
dokumentární, experimentální či krátkometrážní snímky, představí se i hity z canneského a torontského festivalu. Absoluním lákadlem je nový snímek třiadvacetiletého miláčka publika i kritiky a enfant terrible světového filmu Xaviera Dolana s názvem Laurence Anyways.

Letošní ročník návštvníkům nabídne také mimořádné dokumenty, například příběh ugandského bojovníka za práva LGBT komunity, jehož během natáčení brutálně zavraždili s názvem Říkejte mi Kuchu nebo nelegálně natáčený film o třech palestinských homosexuálech, kteří uprchli do Tel Avivu a před jejichž příběhem svět zavírá oči.

Speciální retrospektivní sekce s názvem Temné království představí  životopisné drama režiséra Stephena Frearse Nastražte uši (Prick Up Your Ears) s Garym Oldmanem a Alfredem Molinou v hlavních rolích nebo dechberoucí, Oscarem oceněný thriller Neila Jordana Hra na pláč (The Crying Game) z roku 1992, ve kterém si zahrál Forest Whitaker nebo Stephen Rea.

Kromě skvělých filmů však Mezipatra připravili i divoké a zábavné party, zajímavé přednášky, unikátní projekce či výstavy a divadlo.

Navštivte www.mezipatra.cz a dozvíte se více.

Těšíme se na vás!

 

 

 

Pořežní 95/74
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: